Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bubeníkovej manžel predal halu podobne, ako píše Gorila

Anna Bubeníková
Anna Bubeníková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Akciová spoločnosť Pressburg Properties, ktorej zakladateľom je manžel odvolanej šéfky Fondu národného majetku Anny Bubeníkovej Roman Bubeník, predala v roku 2008 halu podobne, ako píše údajný spis SIS Gorila. Vo svojom hlavnom spravodajstve o tom dnes informovala televízia Markíza.

V Gorile sa rozoberá spôsob, ako vraj chcela finančná skupina Penta vyplatiť vtedajšej šéfke fondu Bubeníkovej províziu za služby. Vymysleli údajne fiktívny obchod, kde akože britský investor zaplatí cez firmu Elementa za tri analýzy trhu a halu v Medzilaborciach 200 miliónov korún, pričom hala má vraj hodnotu asi 10 miliónov Sk. "Provízia sa teda na správny účet mala dostať tak, že vymyslený investor kúpi desaťmiliónovú halu za oveľa vyššiu sumu," uviedla televízia.

Podľa údajného spisu Gorila sa to malo urobiť cez spoločnosť Elementa (aj tú založil Bubeník), tá je však od roku 2007 v likvidácii a záväzky na seba prevzala spoločnosť Pressburg Properties.

V účtovných uzávierkach tejto firmy televízia Markíza zistila, že v roku 2008 Pressburg Properties zarobila na predaji tovaru 67 miliónov Sk, pričom do tovaru investovali iba 18 miliónov. Hrubý zisk teda predstavoval takmer 49 miliónov korún. "Za 67 miliónov predala spoločnosť v roku 2008 iba jednu vec, a to halu," informovala televízia s tým, že podobnosť so spisom Gorila môže byť náhodná. Odpoveď na otázku, čo to bolo za obchod, sa však nepodarilo zistiť, Bubeník nebol zastihnuteľný ani v práci, ani doma. Jeho žena cez SMS odpísala: "V záujme ochrany mojej rodiny budú všetky doklady týkajúce sa napadnutých transakcií spoločnosti môjho manžela v krátkom čase zverejnené."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu