Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

MIMORIADNE Výbuch horskej chaty pri Prievidzi: PRVÉ FOTO skazy, z miesta činu hlásia až 9 zranených!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

LEHOTA POD VTÁČNIKOM – Dnes, v skorých ranných hodinách došlo v obci Lehota pod Vtáčnikom k výbuchu v chate, v ktorej bolo ubytovaných spolu 13 osôb, z toho desať detí. Na mieste zasahujú všetky záchranné zložky. Situácia je vážna.

Aktualizované 16:00 Fakultná nemocnica v Trenčíne hospitalizovala dve osoby po utorňajšom rannom výbuchu plynu na chate v Lehote pod Vtáčnikom v okrese Prievidza. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Martina Holecová. Zranenia po výbuchu utrpelo podľa záchranárov celkom deväť osôb, dvaja dospelí a sedem detí. Hasiči neskôr informovali o 11 zranených.  
"V Nemocnici s poliklinikou Prievidza so sídlom v Bojniciach ošetrili jedného dospelého a štyri deti, jeden chlapec zostáva na pozorovanie na 24 hodín na traumatologickom oddelení," uviedol riaditeľ nemocnice Peter Glatz.

11-ročné dievča, ktoré utrpelo poranenia tváre, previezli ho do Detskej fakultnej nemocnice v Banskej Bystrici. "Pacientka je pri vedomí, v stabilizovanom stave a mimo ohrozenia života. Bolo u nej potrebné chirurgické ošetrenie vážnych tržných rán," doplnila pre TASR hovorkyňa nemocnice Jana Petríková. Poranenie hornej končatiny a viaceré povrchové zranenia utrpela i 45-ročná žena, previezli ju do nemocnice v Banskej Bystrici, dodali leteckí záchranári.
 V nemocnici v Topoľčanoch ambulantne ošetrili jedného detského pacienta a prepustili ho do domácej starostlivosti, uviedol hovorca siete Svet zdravia Tomáš Kráľ.

Aktualizované 13:45 V nemocnici v Bojniciach prijali päť pacientov, jedného dospelého a štyri deti, žiaden z nich zrejme nebude potrebovať hospitalizáciu, potvrdil pre TASR riaditeľ nemocnice Peter Glatz. Nemocnica zavolala ako podporu detského psychológa.  
Na súkromnej chate Smrečina v chatovej oblasti Sekaniny, ktorú ľudia využívajú na rekreačné účely, sa nachádzali občania Českej republiky, uviedol pre TASR prednosta Obecného úradu v Lehote pod Vtáčnikom Pavel Herda. Obec podľa neho zriadila v základnej škole priestor pre ľudí, ktorí neutrpeli zranenia alebo si ich stav nevyžadoval hospitalizáciu, ako aj ich osobné veci.

"K výbuchu plynu došlo v utorok ráno, pričom zranených je deväť osôb", pre TASR to potvrdil hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík. Rozsah zranení však zatiaľ nevedel upresniť. Výbuch plynu v objekte hasičom nahlásili krátko po 8.30 h. "Objekt je dvojpodlažný a s rozmermi šesť krát desať metrov. Polovica chaty by mala byť zrútená," upresnil Petrík.

Kriminalisti zadržali dve osoby, ktoré páchali zverstvá na maloletej (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Polícia na sociálnej sieti informovala, že na mieste došlo k výbuchu plynového sporáku, ktorý bol napojený na plynovú bombu. Udalosť sa podľa nej stala na chate v horolezeckom tábore. "Policajti sú na mieste a dokumentujú miesto činu. Bližšie informácie poskytneme neskôr," uviedli.

 

K výbuchu na horskej chate neďaleko obce Lehota pod Vtáčnikom boli dnes dopoludnia vyslané dva záchranárske vrtuľníky....

Posted by Air - Transport Europe, letecká záchranná služba on Tuesday, July 25, 2023

Informáciu o výbuchu v chate potvrdilo aj Krajské operačné stredisko Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne ale aj portál trencinak.sk. Na mieste zasahujú hasiči spolu so šiestimi kusmi techniky z Okresného riaditeľstva HaZZ v Prievidzi a v Trenčíne, dobrovoľní hasiči ale aj záchranárske vrtuľníky z Banskej Bystrice a Bratislavy. Podľa dostupných informácií sa v čase výbuchu v chate nachádzalo 13 osôb, z toho až 10 detí. Správu budeme aktualizovať.

Viac o téme: Výbuch plynuPrievidzaKrimi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu