Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Osud chaty, ktorú zdemoloval výbuch plynu: Slúžila 40 rokov, hovorí sa o jej zbúraní! Slová nešťastnej majiteľky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

LEHOTA POD VTÁČNIKOM – Osud chaty, ktorú zdemoloval výbuch plynu, je neistý. Majitelia majú hlavu v smútku. Dobré na celej tragédii je, že nikto z 13 ľudí, ktorí sa v tom čase v budove nachádzali, neprišiel o život. Pre samotnú chatu sa však výbuch môže stať posledným klincom do rakvy.

Archívne video: Video, ktoré zachytáva výbuch plynu v bytovke v Prešove

Video, ktoré zachytáva výbuch plynu v bytovke v Prešove

K výbuchu v chatovej oblasti Sekaniny na chate Smrečina došlo v utorok ráno. Na mieste tragédie sa v tom čase nachádzalo 13 osôb, z ktorých prevažnú väčšinu tvorili deti vo veku 9 až 15 rokov. Chata bola dvojpodlažná s rozmermi šesť krát desať metrov. Výbuch spôsobil bezprostredné zrútenie polovice budovy. V stredu už polícia priniesla nové informácie - výbuch si vyžiadal aj nemalé materiálne škody. „Škoda, ktorá majiteľovi výbuchom vznikla, je predbežne odhadnutá na 50 000 eur. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky, vrátane dvoch vrtuľníkov leteckej záchrannej služby. Chata bola výbuchom poškodená natoľko, že hrozí nebezpečenstvo zrútenia časti budovy a k posúdeniu sa vyjadrí statik,“ uviedli.

Osud chaty, ktorú zdemoloval
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Air - Transport Europe, letecká záchranná služba)

Majiteľom tak zostali len oči pre plač. Na jednej strane môžu byť radi, že nešťastie si nevypýtalo ľudské životy, na druhej strane sa však budú musieť zrejme s milovanou chatou rozlúčiť. „Ešte nevieme, čo bude ďalej,“ povedala Novému času majiteľka chaty Oľga Pastieriková. Do reči jej veľmi nebolo. Osud budovy je v rukách statika. „Je nám to ľúto, čakáme na vyjadrenie,“ dodala. Chata slúžila 40 rokov a strechu nad hlavou v nej mohlo nájsť až 30 ľudí. 

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Prievidze už v predmetnej veci začal trestné stíhanie, a to vo veci prečinu všeobecné ohrozenie. Pri výbuchu sa zranilo celkovo 11 osôb vo veku od 9 do 47 rokov – ide o troch dospelých a osem detí.

Viac o téme: ChataVýbuchStatikLehota pod Vtáčnikom
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu