Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Pri zvolenskom zimnom štadióne sa strieľalo: Útočníka zaistila mestská polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ZVOLEN – Neďaleko zimného štadióna vo Zvolene bolo dnes v ranných hodinách počuť streľbu. Informoval o tom referent pre styk s verejnosťou na zvolenskom mestskom úrade Martin Svatuška, na miesto okamžite vyslali hliadku mestskej polície, ktorá strelca zadržala. Pri osobnej prehliadke uňho okrem zbrane našli aj drogy.

Incident sa stal v ranných hodinách, keď areál zvolenského zimného štadióna kontroloval strážnik. Pri pravidelnej obhliadke niekdajšieho športového hotela niekto vystrelil na jeho psa, a tak ihneď privolal pomoc na telefónnom čísle 159.

„Naša hliadka bola na mieste o niekoľkých minút. Ihneď po opustení služobného vozidla začali jej členovia kontrolovať okolie budovy, pričom natrafili na strelca so zbraňou v ruke. Podarilo sa ho zaistiť a po následnej osobnej prehliadke u útočníka našli drogy,“ uviedol náčelník mestskej polície vo Zvolene Juraj Chabada.

„Zasahujúci policajti zvládli zákrok na vysokej odbornej a taktickej úrovni, čo vôbec nie je jednoduché v situácii, keď sa ozbrojený útočník javí byť pod vplyvom omamných látok a stojí oproti policajtovi so zbraňou v ruke, ako sa to stalo dnes,“ dodal náčelník s tým, že strelca si následne prevzali príslušníci štátnej polície, ktorí budú celý prípad riešiť.

Viac o téme: StreľbaZimný štadiónPolícia Zvolen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu