Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

FOTO Dve noci po sebe úradoval v Michalovciach podpaľač áut: Polícia začala trestné stíhanie

Podpaľač v Michalovciach. Zobraziť galériu (2)
Podpaľač v Michalovciach. (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Košický kraj)

MICHALOVCE - Podpaľač áut úradoval na Okružnej ulici v Michalovciach uplynulú noc, ale aj tú predtým. Polícia v oboch prípadoch začala trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci, po páchateľovi pátra. Predbežná škoda na piatich autách predstavuje sumu dokopy 35.000 eur. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach (KR PZ) Lenka Ivanová.

„V nedeľu 90 minút po polnoci doposiaľ neznámy páchateľ na jednom z parkovísk na Okružnej ulici v Michalovciach neznámou horľavou látkou polial osobné motorové vozidlo zn. Škoda Octavia, a následne ho zapálil. Požiar sa rozšíril aj na ďalšie tri vedľa stojace vozidlá, a to Hondu Civic a BMW X1 a Renault Thalia,“ spresnila s tým, že predbežná celková škoda bola vyčíslená na viac ako 20.000 eur.

Polícia udalosť na mieste zadokumentovala a kriminalistický technik zaistil stopy, ktoré zaslali na kriminalisticko-expertízne skúmanie. Podľa Ivanovej zisťovateľ príčin požiarov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) ako pravdepodobnú príčinu vzniku požiaru uviedol úmyselné podpálenie neznámou horľavou tekutinou.

Podpaľač v Michalovciach.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/ Polícia SR - Košický kraj)

„V sobotu (18. 1.) hodinu po polnoci, taktiež na Okružnej ulici v Michalovciach, boli policajti spolu s príslušníkmi HaZZ privolaní k požiaru osobného motorového vozidla zn. Mercedes Benz. Pri požiari došlo k obhoreniu prednej časti vozidla a zadymeniu celého interiéru vozidla. Škoda, ktorá majiteľovi vozidla vznikla, bola predbežne vyčíslená na 15.000 eur,“ dodala. Presná príčina vzniku požiarov je podľa Ivanovej predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Viac o téme: AutáPodpaľačPolícia Trestné stíhanieMichalovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu