Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Zdrvujúca správa z Bratislavy: Michal (†20), ktorý zmizol pred Vianocami, je mŕtvy

Michal Stach (20) Zobraziť galériu (2)
Michal Stach (20) (Zdroj: Facebook-Pohotovostný pátrací tím)

BRATISLAVA - Po 20-ročnom Michalovi z Prešova sa zľahla zem 20. novembra 2019 okolo siedmej hodiny ráno. Bol si zabehať so spolužiakmi, no v centre hlavného mesta ho stratili z dohľadu. Mal síce pri sebe mobil, no neskôr sa mu už nedalo dovolať. Podozrenia, že niečo nie je v poriadku, sa napokon nanešťastie potvrdili.

Prečítajte si aj: Záhadné zmiznutie Michala (20) v centre Bratislavy: Po rannom behu sa po ňom zľahla zem

Polícia na sociálnej sieti ešte 29. decembra informovala, že Dunaj vyplavil telo muža bez známok života. Obhliadajúci lekár vtedy cudzie zavinenie ako príčinu smrti predbežne vylúčil. Polícia napriek tomu v tejto súvislosti začala trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. 

Verejnosť okamžite reagovala otázkami, či ide o nezvestného Michala. Najhoršie obavy sa napokon potvrdili. Predstavitelia zákona vo štvrtok (23. 1.) informovali, že Michal Stacho bol vlani 29. decembra nájdený mŕtvy. Jeho telo sa objavilo na pravom brehu Dunaja. Polícia súčasne doplnila, že pátranie po chlapcovi bolo odvolané, keďže sa osobu podarilo stotožniť.

Polícia pátra po Michalovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook-Pohotovostný pátrací tím)

Mladého Prešovčana na stránke Kolégia Antona Neuwirtha, kde pôsobil, opisovali ako chodiacu encyklopédiu. "Je to talentovaný básnik oddaný túžbe a snahe dosiahnuť to, čo sám nazýva “plnosť bytia”," uvádzali na jeho adresu. 

Okolnosti Michalovho zmiznutia prinášali od začiatku množstvo otázok. Že sa mladík rozhodol ukončiť svoj život naznačovala aj správa polície. Tá informovala, že disponuje kamerovým záznamom, ktorý práve dňa 20.11.2019 zaznamenáva skok neznámej osoby z mosta SNP. 

AKTUÁLNE Policajná akcia na brehu Dunaja: FOTO pátrajú po nezvestnom Michalovi, skok z Mosta SNP?

"Vyhodnotením kamerových záznamov v časovej a miestnej súvislosti polícia predpokladá, že touto osobou mal byť s najväčšou pravdepodobnosťou nezvestný muž," objasnila vtedy bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Viac o téme: SmrťNezvestnýBratislavaMichal
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu