Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Ďalšia tragédia! Autobus plný detí vrazil do nákladiaka pri Novej Vsi: Zomrela učiteľka, jedenásť zranených

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Reprofoto Novinky.cz)

NOVÁ VES - V Česku sa dnes stala nehoda, ktorá až desivo pripomínala včerajšiu tragédiu pri Nitre. Autobus plný školákov sa pri Novej Vsi na Mělnicku zrazil s nákladným vozidlom. Prvé informácie hovoria o jedenástich zranených. Nehodu neprežila učiteľka. Ľahko zranených je deväť detí a druhá učiteľka. Vodič autobusu je vážne zranený.

Cesta I/16 je v úseku medzi kilometrami 31 a 41 zavretá v oboch smeroch. Uviedla to policajná hovorkyňa Markéta Johnová a hovorkyňa stredočeskej záchranky Petra Effenbergerová. Nehoda, pri ktorej podľa prvotných informácií autobus nabúral zozadu do nákladného vozidla, sa stala na ceste kúsok od kruhového objazdu, kde sa schádza na diaľnicu D8. 

Vodič bol zakliesnený vo vozidle

Vodič autobusu zostal po havárii vo vozidle zakliesnený, pri jeho vyslobodzovaní pomáhali hasiči. Dychová skúška u neho neukázala prítomnosť alkoholu. „Príčinu a ďalšie okolnosti nehody policajti vyšetrujú,“ uviedla Johnová. Učiteľka, ktorá zomrela, sedela na prednom sedadle. „Privolaný lekár na mieste konštatoval smrť, jej zranenia boli nezlučiteľné so životom,“ uviedla Effenbergerová. 

Ďalšia tragédia! Autobus plný
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Týdeník Policie)

Vodič bol s vážnymi zraneniami po nevyhnutnej starostlivosť prevezený do pražskej vinohradskej nemocnice. Deti mali podľa hovorkyne záchranky prevažne pomliaždeniny a ľahšie poranenia, po ošetrení na mieste boli prepravené do pražských nemocníc Motol, Bulovka a v Krči. „Dvaja dospelí utrpeli zranenia a zranených je tiež sedem detí,“ uviedol na sociálnej sieti Týdeník Policie. Počty zranených sa zatiaľ rôznia. Druhú pedagogičku s ľahkými zraneniami previezli záchranári tiež do nemocnice.

Na mieste zasahovalo päť posádok záchranárov a k tomu ešte lekár. Nehoda autobusu sa dnes stala aj pri meste Břeclav. Pri zrážke autobusu, dodávky s návesom a osobného auta sa tam ľahko zranilo šesť ľudí.

Viac o téme: NehodaAutobusNová ves
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu