Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Nafúkal skoro dva a pol promile, policajtom tvrdil, že za to môže jeho práca: FOTO Vyfarbili sa aj iní vodiči

Polícia mala počas Zobraziť galériu (5)
Polícia mala počas "dušičkového" obdobia rušno. (Zdroj: FB/Polícia SR)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Len čo policajti spozorovali seat na ceste I/9 smerom na Jerichov, bolo im jasné, že niečo nie je v poriadku. Vodič totiž nezastavil na stopke, jazdil zo strany na stranu. Po opakovanej dychovej skúške na alkohol sa vyhovoril na svoje zamestnanie, čo mu muži zákona nedarovali. Pozornosti policajtov neunikli ani šoféri v hlavnom meste, ktorí si vozovku zamenili s pretekárskou dráhou.

Policajti Obvodného oddelenia z Bánoviec nad Bebravou spozorovali seat, ktorého vodič pri vchádzaní na križovatku z vedľajšej cesty na hlavnú nezastavil na stopke. Prv, než ho zastavili, videli, ako jazdil zo strany na stranu. Dychová skúška následne ukázala prečo.

Policajti chytili opitého vodiča.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

„Alkotest ukázal pozitívny výsledok merania. Vodič Seatu nafúkal 1,06 mg/l , čo predstavuje 2,21 promile alkoholu. Opakovaná dychová skúška mala ešte vyššiu hodnotu a to 1,10 mg/l, čo predstavuje 2,29 promile,“ objasnili zástupcovia zákona.

Policajti chytili opitého vodiča.
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Tridsaťštyriročný šofér policajtom povedal, že je kuchár. Vraj keď šiel z reštaurácie, kde pracuje, tak ho ponúkli pohárikom alkoholu. A pred policajtmi skonštatoval, že škoda nevypiť, keď núkajú. Toto neodmietnutie alkoholu ho vyjde draho. „Za trestný čin ohrozovania pod vplyvom návykovej látky, z ktorého bol obvinený, mu hrozí v zmysle zákona ročný trest odňatia slobody,“ dodala polícia.

Vodiči v hlavnom meste počas „dušičkového obdobia“ jazdili ako blázni

Pozornosti policajtov neuniklo ani vozidlo, ktoré viedol 30-ročný vodič z Bratislavy. „Následnou kontrolou bolo zistené, že vozidlo je opatrené výfukovým systémom bez certifikácie a katalyzátora. Vodič tiež nepredložil potvrdenie o povinnom zmluvnom poistení vozidla,“ uviedli policajti s tým, že na mieste mu uložili blokovú pokutu, zadržali mu osvedčenie o evidencii a tabuľky s evidenčnými číslami do odstránenia chýb na aute.

Nafúkal skoro dva a
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Viacerí šoféri si spravili z vozovky pretekársku dráhu

Počas spomienkovej soboty na zosnulých si niekoľkí vodiči v Bratislave zamenili ulice hlavného mesta s pretekárskou dráhou. „Naše upozornenia ignorovali viacerí vodiči tuningových vozidiel, ktorí svojou agresívnou jazdou po komunikáciách v Bratislave ohrozovali ostatných účastníkov cestnej premávky a svojou hlučnosťou rušili nočný kľud,“ uviedli zástupcovia zákona. Tí celkovo uložili osem blokových pokút za 860 eur a trom vodičom zakázali ďalšiu jazdu s vozidlom pre technický stav.

Viac o téme: AlkoholVodičRýchlosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu