Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO Útrapy na slovenských cestách: Ráno hustá hmla aj nehody, na týchto miestach sa stále zdržíte

Na cestách sa tvoria rozsiahle kolóny. Zobraziť galériu (2)
Na cestách sa tvoria rozsiahle kolóny. (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

SLOVENSKO - Polícia od rána varuje vodičov pred výskytom hmly a vyzýva preto k zvýšenej opatrnosti na cestách. Zároveň upozorňovala aj na rozsiahle kolóny na diaľnici D2, najmä pred hraničným priechodom do Maďarska Rusovce - Rajka. Dôvodom bola ranná nehoda na maďarskej diaľnici.

Kolóny sú tvorili v dĺžke asi osem kilometrov. "Úsek je pre motorové vozidlá prejazdný. Vodičom odporúčame, aby v prípade, ak je to možné, využili na cestu do Maďarska starý hraničný priechod," uvádzalo na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave ešte pred obedom.

Na cestách sa tvoria
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Nejde však o jediný úsek, kde musia mať vodiči pevné nervy. Dopravná situácia je komplikovaná aj pod Strečnom. Na facebookovej stránke Ako je na tom Strečno? Verejný dopravný servis uvádzajú, že zdržanie môže trvať aj hodinu. 

Dopravný servis Zelená vlna upozornilo na nehodu viacerých áut v hlavnom meste za križovatkou Gagarinova v smere na Zlaté Piesky. Blokovaný je ľavý jazdný pruh. Za obcou Devičie v smere do Krupiny je cesta neprejazdná, došlo tu k nehode. Polícia premávku odkláňa cez Bzovík.

Slnečné počasie láka motocyklistov, dvaja havarovali

Popoludní ale nie je na niektorých miestach po hmle ani stopy. Slnečné lúče preto lákajú aj motorkárov. K dvom dopravným nehodám s účasťou motocyklov došlo v Košiciach a okolí v sobotu v obedňajších hodinách.

Ako potvrdil dôstojník Operačného strediska Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach, jedna sa stala za Cesticami – Dobogovom v smere do Čečejoviec, druhá na Moldavskej ceste.

Na oboch miestach došlo podľa slov operačného dôstojníka k zrážke motocykla s osobným motorovým vozidlom. Na Moldavskej ceste bol vodič motocykla ošetrený posádkou rýchlej zdravotníckej pomoci, v Cesticiach na mieste nehody okolo 12.30 h stále hasiči zasahovali, prítomní tu boli aj polícia a zdravotní záchranári. Správu budeme aktualizovať.

Viac o téme: DopravaProblémyHmla
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu