Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladík nemal vodičák a osvetlenú motorku, chodec zas reflexné prvky: FOTO Skončilo sa to zrážkou

Motorkár zrazil chodca. Zobraziť galériu (3)
Motorkár zrazil chodca. (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

ŽARNOVICA – Mladý vodič motocykla zrazil chodca. Podľa polície nemal vodičák a jazdil uprostred vozovky bez prilby. Chodca sa v čase zrážky takisto pohyboval v strede cesty a nemal na sebe nijaké reflexné prvky. Polícia už niekoľkýkrát apeluje na peších, aby nosili reflexné prvky.

Žiarski policajti objasňujú dopravnú nehodu, ktorá sa stala v nedeľu (27.10.) vo večerných hodinách v smere od obce Župkov do obce Kľak. Došlo k nej tak, že 21-ročný motorkár jazdil stredom cesty, pričom narazil do chodca, ktorý išiel tiež stredom cesty a bez označenia reflexnými prvkami. „Motocykel nespĺňal podmienky prevádzky na pozemných komunikáciách a nemal ustanovené osvetlenie a tabuľku s evidenčným číslom,“ skonštatovala polícia.

Motorkár zrazil chodca.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)


Čítajte aj: Rodičia, pozor! Malú kolobežkárku na priechode zachytilo auto: FOTO V tomto sa na dospelých spolieha polícia


Mladý šofér dokonca viedol motocykel bez vodičského oprávnenia a prilby. Našťastie, havária si nevyžiadala vážne zranenia. „Po zrážke sa obidvaja účastníci nehody ľahko zranili,“ potvrdili policajti. 

Motorkár zrazil chodca.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Banskobystrický kraj)

Polícia apeluje na chodcov, aby nosili reflexné prvky!

Reflexné či farebné oblečenie prispievajú k bezpečnosti na cestách, a aj chodci by si mali uvedomiť svoju zodpovednosť, ktorú berú na seba, ak reflexné prvky nenosia. „Každoročne v tomto období zaznamenávame prípady, kedy prišli o život chodci, ktorí boli za zníženej viditeľnosti v tmavom oblečení,“ upozornili muži zákona.

Viac o téme: NehodaMotocykelZrážka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu