Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slovenskom sa šíri desivý príbeh mamičky: Na ulici jej údajne chceli vytrhnúť dieťa z náručia!

Matka prinútila svoju dcérku vypiť bielidlo, chcela ju vyliečiť z autizmu Zobraziť galériu (2)
Matka prinútila svoju dcérku vypiť bielidlo, chcela ju vyliečiť z autizmu (Zdroj: Thinkcstock.com)

BANSKÁ BYSTRICA - Na sociálnej sieti vzbudil rozruch príbeh jednej mamičky zo Slovenska. Uvádzalo sa v ňom, že jej neznámy muž chcel dieťatko vytrhnúť priamo z náručia. Desivý prípad je už v rukách polície. Či sa skutočne stal, alebo išlo o výmysel, ktorému k "popularite" dopomohol internet, zatiaľ nie je známe.

Hrozná scéna sa mala odohrať v utorok popoludní v Banskej Bystrici. "Preverujeme oznámenie ženy, ktorá uviedla, že včera krátko popoludní k nej mal pristúpiť neznámy muž a pokúsiť sa jej vziať dieťa, ktoré mala na rukách," ozrejmila polícia. 

Polícia preveruje okolnosti prípadu.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR)

Status na Facebooku mal prednosť pred políciou

O udalosti sa však nedozvedeli od samotnej matky, ale zo sociálnej siete. Polícia teda v súčasnosti preveruje, či sa skutok naozaj stal a v prípade, že je pravdivý, za akých okolností k nemu došlo.

Zástupcovia zákona zároveň upozornili, že v živote nikomu nepomôže, ak bude o svojich problémoch informovať na Facebooku. Je potrebné zájsť na políciu. "Takýmto spôsobom sa šíria najčastejšie hoaxy, polopravdy, klamstvá, ktoré potom musíme vyvracať," dodali v príspevku.

Prečítajte si aj: Kriminálnik Lukáš si žil svoj sen v Casablance: Úsmev mu zmrazil Interpol, získal neslávne prvenstvo

Hľadajú svedkov

Ľudí, ktorí boli svedkami nateraz údajného incidentu policajti žiadajú, aby im poskytli akékoľvek informácie a popis páchateľa, aby tento skutok mohli čo najskôr objasniť. "V prípade, že sa stanete obeťou akéhokoľvek protiprávneho konania, neváhajte a oznámte to polícii okamžite, nie až o niekoľko hodín na sociálnych sieťach!," pripomenula polícia.

Šanca na vypátranie páchateľa sa totiž zvyšuje, ak vec oznámite bezodkladne. "Polícia disponuje dostatkom síl a prostriedkov na to, aby mohla včas zasiahnuť a po skutku miesto činu, ako aj široké okolie prepátrať. Výrazne sa tým zvyšujú šance na objasnenie prípadu a zistenie páchateľa," dodali. O tom, ako sa situácia vyvinie, bude polícia informovať.

Viac o téme: DieťaúnosPokusPolícia Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu