Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poprava kráľa mafie Sýkoru: Vypovedať mal aj obávaný Piťo, súd sa však opäť nekonal!

Megaproces s Piťovcami Zobraziť galériu (3)
Megaproces s Piťovcami (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Kauza vraždy údajného zakladateľa zločineckej skupiny sýkorovci Miroslava Sýkoru sa dnes na Okresnom súde Bratislava I neposunula. Pre náhlu práceneschopnosť sa totiž z pojednávania ospravedlnila prokurátorka.

Súd tak pojednávanie odročil na 15. októbra. Dnes bol v tomto prípade na súde naplánovaný výsluch viacerých svedkov vrátane odsúdeného šéfa skupiny piťovci Juraja Ondrejčáka. Naposledy sa v tejto kauze malo na súde pojednávať v marci, vtedy však pojednávanie odročili pre hospitalizáciu jedného z obžalovaných.

Kýbel vyslovil mrazivú hypotézu: Černák mohol na počkanie zlikvidovať Mečiara aj Lexu

Pred súdom stoja v kauze vraždy Miroslava Sýkoru štyria obžalovaní. Ľuboš Ferus, označovaný za šéfa podsvetia v Nitre, bol podľa obžaloby organizátorom vraždy, Marek Lupták, Richard Benčič a Milan Majtán sa na skutku podieľali ako spolupáchatelia.

Ľuboš Ferus obvinený v kauze vraždy Miroslava Sýkoru.
Zobraziť galériu (3)
Ľuboš Ferus obvinený v kauze vraždy Miroslava Sýkoru.  (Zdroj: SITA)

Vinu odmietajú

Všetci štyria obžalovaní svoju vinu odmietajú. Podľa prokuratúry tvorili štyria obžalovaní skupinu, do ktorej patrili dnes už nebohí Peter Križanovič, prezývaný Duran, a Radoslav Lupták, policajt a brat Mareka Luptáka. Na vražde Sýkoru mal údajne záujem predovšetkým Duran, pričom išlo o spor o vplyv v podsvetí a zisky z nezákonnej činnosti. Duran nakoniec zahynul krátko po Sýkorovi pri výbuchu auta, Radoslava Luptáka zastrelili.

Film otvára jednu z najboľavejších rán v dejinách moderného Slovenska: VIDEO Vražda Daniela Tupého

Miroslav Sýkora je považovaný za zakladateľa zločineckej skupiny sýkorovcov. Zastrelili ho vo februári 1997 na parkovisku pred bratislavským hotelom Holiday Inn. Na následky zranení zomrel v nemocnici aj jeho vodič Peter Radič. Na predošlých pojednávaniach v tomto prípade ako svedkovia vypovedali napríklad odsúdení Mikuláš Černák, Miloš Kaštan, Róbert Lališ alebo Ladislav Bališ.

Viac o téme: VraždaSúd Miroslav Sýkora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu