Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Nehoda autobusu v Žiline: V nemocnici museli ošetriť 12 ľudí

V Žiline havaroval autobus so 40 cestujúcimi Zobraziť galériu (3)
V Žiline havaroval autobus so 40 cestujúcimi (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

ŽILINA - Na urgentnom príjme Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline ošetrili po pondelňajšej (20. 5.) nehode autobusu mestskej hromadnej dopravy (MHD) v mestskej časti Zádubnie 12 ľudí. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Lenka Záteková.

"Išlo o deväť detí a troch dospelých s ľahšími zraneniami. Ošetrovali sme prevažne ľahké pomliaždeniny a ľahké otrasy mozgu, v jednom prípade i zlomeninu nosa. Hospitalizovaná ostala jedna pacientka na sledovanie pri otrase mozgu na oddelení pediatrie. Stav ostatných pacientov si nevyžadoval hospitalizáciu a mohli byť prepustení domov," doplnila Záteková.

Do Kysuckej nemocnice s poliklinikou v Čadci doviezli podľa jej riaditeľa Martina Šenfelda po nehode šesť detí. "Všetky ambulantne ošetrili na urgentnom príjme a ani jedno nezostalo hospitalizované. Mali drobné poranenia kolena, členku, ramena, dvakrát hlavy a jedenkrát išlo o zlomenú kľúčnu kosť," uviedol Šenfeld.

Vozidlo zišlo mimo cestu

Autobus MHD v Žiline havaroval v pondelok popoludní v mestskej časti Zádubnie po tom, keď 61-ročný vodič zišiel z doposiaľ nezistených príčin mimo cestu. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Jany Balogovej dychová skúška u vodiča autobusu požitie alkoholických nápojov nepotvrdila. "Okolnosti dopravnej nehody vyšetruje polícia v Žiline," uviedla Balogová.

V Žiline havaroval autobus
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

V Žiline havaroval autobus
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (ZZS) SR Alena Krčová informovala o tom, že záchranári ošetrili 25 ľudí, medzi ktorými boli aj deti. "Ľahké poranenia, najmä odreniny a pomliaždeniny, utrpelo 22 osôb. Dve osoby utrpeli stredne ťažké poranenia, išlo o úrazy hlavy a chrbtice. Jedna osoba sa zranila ťažko. Pacientov po ošetrení záchranári previezli do nemocníc v Žiline, Čadci a v Považskej Bystrici. Spolu zasahovalo šesť posádok pozemných záchranárov a jedna posádka leteckých záchranárov," doplnila Krčová. Podľa Kataríny Križanovej z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) sa v autobuse viezlo 40 cestujúcich.

 

Viac o téme: NehodaAutobusŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu