Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zásah NAKA na bratislavskom letisku: VIDEO Polícia zadržala bývalého šéfa Slovenských elektrární

NAKA zasahovala na bratislavskom letisku. Zobraziť galériu (3)
NAKA zasahovala na bratislavskom letisku. (Zdroj: FB/Polícia Slovenskej republiky)

BRATISLAVA - Finančná polícia Národnej kriminálnej agentúry zadržala priamo na bratislavskom letisku Taliana, ktorého obvinila z miliónových podvodov.

NAKA zasahovala na bratislavskom letisku
Polícia o zásahu informovala prostredníctvom sociálnej siete. "Finančná polícia NAKA zadržala po prílete z Milána priamo na letisku v Bratislave občana Talianska, ktorého obvinila z trestného činu “porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku” so škodou vo výške 25 miliónov eur. Prípad sa týka Slovenských elektrární. Ostatné podrobnosti budú zverejnené po vykonaní potrebných procesných úkonov," píše polícia. 

Podľa našich informácií ide o Paola Ruzziniho, bývalého šéfa Slovenských elektrární. 

Bývalý šéf slovenských elektrární
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

"Vyšetrovateľ Špecializovaného tímu národnej jednotky finančnej polície národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie dvom občanom Talianskej republiky P. R. a N. C. - v čase spáchania skutku čelným predstaviteľom spoločnosti Slovenské elektrárne, a. s., za spáchanie obzvlášť závažného zločinu porušovanie povinnosti pri správe cudzieho majetku," informovala polícia. Druhým obvineným je Nicola Cotugno, ktorý bol členom predstavenstva. 

Nicola Cotugno
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

"Súčasne v Bratislave došlo k zadržaniu jedného z obvinených, s ktorým budú vykonané procesné úkony a bude skúmané naplnenie dôvodov väzby. Konaním obvinených súvisiacim s hospodárením s majetkom Slovenských elektrární, a. s., vznikla škoda vo výške viac ako 22 miliónov eur. Špecializovaný tím /ELEKTRO/ aj naďalej intenzívne pracuje a vykonáva všetky potrebné úkony na preverenie podozrení týkajúcich sa dostavby 3. a 4. bloku jadrovej elektrárne Mochovce. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie momentálne nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," dodala polícia.

Zásah v Mochovciach

Problémy s elektrárňami sa ťahajú už niekoľko rokov. V lete v roku 2016 NAKA v priestoroch atómovej elektrárne spravila policajnú raziu. Nemala sa týkať priamo Slovenských elektrární, ale dodávateľských firiem, ktoré sa podieľali na dostavbe 3. a 4. bloku. 

"Dôvody a podrobnosti dnešného zásahu nepoznáme. Môžem konštatovať len to, že Slovenské elektrárne vždy poskytovali a budú poskytovať polícii SR plnú súčinnosť," reagoval manažér externej komunikácie Slovenských elektrární Miroslav Šarišský.

Viac o téme: Paolo ruzziniTalianskoPodovdNAKASlovenské elektrárne
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu