Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

MIMORIADNE Marianovi Kočnerovi zrušili obvinenie, vyšetrovatelia musia začať odznova

(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Úrad Špeciálnej prokuratúry zrušil obvinenie Marianovi Kočnerovi v prípade golfového areálu v obci Báč. Kočnera a ďalších dvoch obvinených vyšetrovateľ Národnej finančnej jednotky NAKA, obvinil 12. novembra 2018 pre zločin poškodzovania veriteľa spolupáchateľstvom.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry rozhodol o zrušení uznesenia vyšetrovateľa 3. apríla 2019. Informovala o tom televízia Joj. Prokurátor zároveň nariadil vyšetrovateľovi vo veci opäť konať a rozhodnúť. 

Peter Tóth svedčí proti Marianovi Kočnerovi: Rozhodol sa vraždiť, teraz chystá pomstu z väzenia

Kočnera a ďalších dvoch ľudí vyšetrovateľ Národnej finančnej jednotky NAKA obvinil 12. novembra 2018 pre zločin poškodzovania veriteľa spolupáchateľstvom. Pred obvinením polícia vypočula Mariana Kočnera spolu s ďalšími svedkami a poškodenými. Zároveň zabezpečili množstvo listinných dôkazov aj dokumenty zo správy Katastra nehnuteľností.

O stanovisko sme požadali aj Kočnerovho obhajcu Mareka Paru. "V súčasnosti sa s kolegom Mandzákom oboznamuje s obsahom tohto uznesenia, ktorým bolo obvinenie zrušené," povedal pre Topky Para s tým, že bližšie stanovisko poskytne neskôr. 

Obvinenie z objednávky vraždy

Marian Kočner čelí aj obvineniu z falšovania zmeniek, pre ktoré je momentálne vo väzbe v Leopoldove Nedávno mu pribudlo aj obvinenie z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Kočner to však odmieta, dokonca podal voči vyšetrovateľovi sťažnosť zo zaujatosti. 

Proti Kočnerovi vypovedá aj jeho dlhoročný kamarát a bývalý novinár Peter Tóth, ktorý v rozhovore pre Nový Čas povedal, že podnikateľ rozhodne neostane ticho a pomstu chystá aj z väzby.

Viac o téme: Obvinenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu