Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Za smrť Lucky (†27) dodnes nikoho neobvinili: Od zbesilej jazdy zápasníka MMA prešlo takmer pol roka

Lucia (†27) zomrela v nemocnici. Zraziť ju mal bývalý zápasník MMA Matúš Mečár. Zobraziť galériu (6)
Lucia (†27) zomrela v nemocnici. Zraziť ju mal bývalý zápasník MMA Matúš Mečár. (Zdroj: Facebook, KR PZ Nitra, reprofoto: youtube - Oktagon MMA)

NITRA - Od tragickej nehody v Nitre, pri ktorej vyhasol život len 27-ročnej Lucky, prešlo už viac než päť mesiacov. Obvinenie však nebolo vznesené voči žiadnej osobe. Identita človeka, ktorý sedel v osudný večer za volantom luxusného mercedesu, je pritom od začiatku známa. Meno Matúš Mečár v okolí poznajú nielen preto, že pôsobil ako zápasník MMA, ale tiež pre údajné blízke vzťahy s podsvetím a nitrianskou políciou.

Mladá žena z Rabče kráčala 8. októbra minulého roka domov za svojím manželom. V čase, keď mala prechádzať cez priechod pre chodcov na križovatke Štúrovej a Cintorínskej ulice, však do nej vo veľkej rýchlosti vrazilo auto. O tri hodiny neskôr v nemocnici zomrela.

Smrteľná nehoda v Nitre: Jazdu zápasníka MMA Mečára nemuseli zachytiť len kamery

Auto malo po náraze zastaviť až 200 metrov za miestom zrážky. Lucka svoj boj o život prehrala v nemocnici.
Zobraziť galériu (6)
Auto malo po náraze zastaviť až 200 metrov za miestom zrážky. Lucka svoj boj o život prehrala v nemocnici.  (Zdroj: Facebook/ L.D.)

Po boku známeho oligarchu

Za volantom Mercedesu S350 mal sedieť Matúš Mečár. Zápasník MMA a človek, ktorý má mať podľa medializovaných informácií priateľské vzťahy s bödörovcami. Objavil sa aj na známej fotografii, ktorá vznikla v hoteli Zlatý kľúčik v roku 2017. Išlo o rodinnú oslavu usporiadanú Norbertom Bödörom. 

Známa fotografia: Zľava bývalý zamestnanec Bonulu Peter Brath, zápasník Attila Végh, Matúš Mečár, podnikateľ Norbert Bödör, podnikateľ Eduard Gerek a Milan Mihálik, ktorý pôsobí ako zástupca riaditeľa finančnej polície NAKA.
Zobraziť galériu (6)
Známa fotografia: Zľava bývalý zamestnanec Bonulu Peter Brath, zápasník Attila Végh, Matúš Mečár, podnikateľ Norbert Bödör, podnikateľ Eduard Gerek a Milan Mihálik, ktorý pôsobí ako zástupca riaditeľa finančnej polície NAKA.  (Zdroj: Topky.sk)

Problémy so zákonom mal aj v minulosti, v roku 2009 bol trestaný za vydieranie. Vyviazol s podmienečným dvojročným trestom s odkladom na tri roky.  

Bödörovci sú známa trenčiansko-nitrianska skupina. Prepojenia majú na vplyvné osoby v politike či na polícii. Biznisom bödörovcov sa zaoberal aj zavraždený novinár Ján Kuciak.

Niekdajší zápasník má navyše udržiavať priateľské vzťahy nielen s podsvetím, ale tiež s nitrianskou políciou. Tá na opakované otázky ohľadom toho, či nastal posun vo vyšetrovaní, prípadne, či vzniesli obvinenie, nereagovala. "Až do skončenia vyšetrovania nebudeme k prípadu poskytovať žiadne informácie," znela odpoveď nitrianskej policajnej hovorkyne Renáty Čuhákovej ešte z 3. marca 2019.

Matúš Mečár.
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Reprofoto/Youtube - OKTAGON MMA)

Napokon sa k prípadu vyjadril Prokurátor krajskej prokuratúry Nitra Jaroslav Maček. "V uvedenej veci naďalej prebieha vyšetrovanie. Obvinenie doposiaľ nebolo vznesené žiadnej osobe," uviedol. Dodal, že do spisového materiálu bol doručený znalecký posudok z odboru súdne lekárstvo a v súčasnosti znalecký posudok vypracováva znalec z odboru dopravy. 

Lucia (†27) umierala tri hodiny: Auto smrti šoféroval zápasník MMA, blízko mal k podsvetiu aj k polícii

Za smrť Lucky (†27)
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: KR PZ v Nitre)

Rekonštrukcia aj kamerové záznamy

Polícia vykonala rekonštrukciu udalosti v októbri 2018. Kamerové záznamy, na ktorých by mala byť zachytená jazda smrti, sú údajne v rukách vyšetrovateľov. Erik Duchoň, náčelník mestskej polície v Nitre, ešte minulý rok priblížil, že udalosť mali zachytiť štyri kamery. Tri mali byť umiestnené na trase, kadiaľ sa pohybovalo auto, jedna mala zaznamenať moment, keď Lucia smerovala na priechod pre chodcov.

Na rekonštrukcii zrážky bola prítomná figurantka aj vozidlo Matúša Mečára.
Zobraziť galériu (6)
Na rekonštrukcii zrážky bola prítomná figurantka aj vozidlo Matúša Mečára.  (Zdroj: Reprofoto - noviny.sk)

Zástupcovia zákona pátrali aj po možnom svedkovi, ktorý v čase havárie viedol auto po Štúrovej ulici v smere od kruhovej križovatky na Cintorínsku ulicu. Či sa prihlásil, však nie je známe.

Blízki zosnulej Lucie prosili o jediné, aby bol vodič spravodlivo potrestaný. Zdá sa však, že vyšetrovanie môže trvať ešte veľmi dlho.

Viac o téme: NehodaNitraMatúš Mečár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu