Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Smrteľná nehoda v Nitre: Jazdu zápasníka MMA Mečára nemuseli zachytiť len kamery

Lucia (†27) zomrela v nemocnici. Zraziť ju mal bývalý zápasník MMA Matúš Mečár. Zobraziť galériu (4)
Lucia (†27) zomrela v nemocnici. Zraziť ju mal bývalý zápasník MMA Matúš Mečár. (Zdroj: Facebook, KR PZ Nitra, reprofoto: youtube - Oktagon MMA)

NITRA - Dôsledkom tragickej nehody v Nitre vyhasol v pondelok život mladej ženy z dedinky Rabča (†27). Za volantom luxusného Mercedesu mal sedieť bývalý zápasník MMA Matúš Mečár, ktorý je známy údajnými prepojeniami na bödörovcov aj nitrianskych policajtov. Kamerové záznamy už sú v rukách polície, tá však pátra aj po možnom svedkovi, ktorý mohol udalosť vidieť na vlastné oči.

Tragická kolízia sa odohrala v pondelok večer na križovatke Štúrovej a Cintorínskej ulice v Nitre. Podľa svedkov šiel vodič obrovskou rýchlosťou. Lucia po náraze utrpela devastačné poranenia hlavy a po troch hodinách vydýchla v nemocnici poslednýkrát. 

Za volantom auta smrti mal sedieť bývalý zápasník MMA Matúš Mečár. Polícia priblížila, že auto zastavilo až 200 metrov za miestom zrážky. Alkohol u vodiča po nehode nezistili. Zbesilú jazdu mali zachytiť tri kamery, ktoré mestská polícia odovzdala kriminalistom. Na štvrtom zázname, ktorý má pomôcť pri vyšetrovaní, je Lucia krátko pred kolíziou. Zachytáva, ako žena smerovala k inkriminovanému priechodu.

Polícia pátra po vodičovi,
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: KR PZ Nitra)

To, čo sa skutočne stalo, ale nemala zaznamenať len technika. Polícia pátra aj po možnom svedkovi. "V súvislosti s tragickou dopravnou nehodou, ktorá sa stala v pondelok 8.10.2018 asi 22.45 hod. v Nitre na Štúrovej ulici žiadame vodiča tmavého vozidla, na kamerových záberoch,  o poskytnutie bližších informácií," uviedla nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Auto sa totiž malo v čase nešťastnej udalosti pohybovať po Štúrovej ulici v smere od kruhovej križovatky na Cintorínsku ulicu. "V protismere došlo v tom čase k zrážke, pri ktorej zahynula mladá chodkyňa," objasnila R. Čuháková.

Svedok sa môže prihlásiť na bezplatnom telefónnom čísle 158, prípadne priamo na ktoromkoľvek policajnom útvare, alebo aj prostredníctvom sociálnej siete Facebook do súkromnej správy.

V súvislosti s nehodou zatiaľ nepadlo obvinenie. "Nitriansky vyšetrovateľ PZ vedie v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci pre trestný čin usmrtenia. Vo veci rozhodne až po vykonaní znaleckého dokazovania a všetkých potrebných procesných úkonov," vysvetlila hovorkyňa. 

Lucia mala v osudnú chvíľu prechádzať cez priechod pre chodcov.
Zobraziť galériu (4)
Lucia mala v osudnú chvíľu prechádzať cez priechod pre chodcov.  (Zdroj: Facebook/ L.D.)

Pochybná minulosť

Matúš Mečár (35), bývalý zápasník MMA, sa k nehode odmietol vyjadrovať. Po otázke, či ho udalosť mrzí, zložil telefón. Pre Nitranov je známou tvárou. Údajne by mal mať styky v radoch polície aj v podsvetí. V minulosti bol trestaný za vydieranie.

Podrobnosti o nehode sa dočítate TU.

Viac o téme: SvedokSmrteľná nehodaMatúš Mečár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu