Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Lucia (†27) umierala tri hodiny: Auto smrti šoféroval zápasník MMA, blízko mal k podsvetiu aj k polícii

Luciu mal na priechode v Nitre zraziť vo veľkej rýchlosti zápasník MMA Matúš Mečár. Zobraziť galériu (6)
Luciu mal na priechode v Nitre zraziť vo veľkej rýchlosti zápasník MMA Matúš Mečár. (Zdroj: Facebook, Polícia SR, topky)

NITRA - Nezmyselná zrážka si vyžiadala mladý ľudský život. Lucia D. (†27) z dedinky Rabča podľahla devastačným zraneniam v nemocnici po tom, ako ju na priechode zrazil vodič luxusného Mercedesu. O život bojovala tri hodiny. Za volantom mal sedieť zápasník MMA Matúš Mečár, ktorý je známy údajnými prepojeniami na bödörovcov aj nitrianskych policajtov.

Lucia sa len nedávno vydala, život po boku milovaného manžela však skončil skôr, než ktokoľvek očakával. Mladú ženu totiž v pondelok večer, na križovatke Štúrovej a Cintorínskej ulice v Nitre, zrazil šofér Mercedesu. Podľa svedkov sa mal cez mesto hnať obrovskou rýchlosťou.

Polícia priblížila, že zastal až 200 metrov za miestom zrážky. Lucia mala podľa doterajšieho vyšetrovania v osudnej chvíli prechádzať cez priechod pre chodcov.

Lucia (†27) umierala tri
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: KR PZ v Nitre)

Napriek snahe záchranárov a lekárov v nemocnici, však žieňa v noci vydýchlo naposledy. "RZP priniesla po resuscitácii z miesta nehody pacientku do našej nemocnice. Po CT vyšetrení bola prevezená na ARO, kde bohužiaľ podľahla svojim zraneniam," priblížila hovorkyňa Fakultnej nemocnice v Nitre Tatiana Timková. 

Posledná rozlúčka s Luckou
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Facebook/L.D.)

Podľa našich informácií sa stalo Lucii smrteľným zranenie hlavy. O život mala bojovať celé tri hodiny, no rozsah poranení bol príliš veľký. Okolnosti, ako aj miera zavinenia tejto zrážky, sú zatiaľ predmetom vyšetrovania nitrianskej polície.

Záznamy o nehode

Kľúčovými dôkazmi v prípade môžu byť aj kamerové záznamy. Spočiatku sa vo viacerých médiách objavili  informácie, že pre závadu nie sú dostupné. Náčelník mestskej polície v Nitre Erik Duchoň však tieto správy poprel. Podľa jeho slov softwér zamrzol vo chvíli, keď v noci hľadali záznamy. Po tom, ako zariadenie reštartovali, však všetko fungovalo tak, ako má. 

Lucia (†27) umierala tri
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: KR PZ v Nitre)

Kamery podľa jeho slov okolie snímali. "Nikto nič nezmazal, sú zálohované a v rukách kriminálnej polície," ujasnil. Pri vyšetrovaní podľa náčelníka pomôžu záznamy až zo štyroch kamier. Tri sú na trase, kde sa udiala nehoda, jedna na budove mestskej polície. Tá mala zaznamenať Luciu, ako smerovala k inkriminovanému priechodu pre chodcov.

Známa tvár

Za volantom Mercedesu S350 mal sedieť zápasník MMA Matúš Mečár (35). "Nebudem sa vyjadrovať," znelo z jeho strany. Po otázke, či ho mrzí, čo sa stalo, zložil telefón. Mečár nie je pre Nitranov neznámou osobou.

Smrteľná nehoda v Nitre: Zápasník Matúš od Bödörovcov zrazil ženu, bol aj na známej FOTO

Podľa medializovaných informácií má blízko k bödörovcom aj k nitrianskej polícii. Objavil sa aj na známej fotografii, ktorá vznikla v hoteli Zlatý kľúčik v roku 2017. Išlo o rodinnú oslavu usporiadanú Norbertom Bödörom. 

Známa fotografia: Zľava bývalý zamestnanec Bonulu Peter Brath, zápasník Attila Végh, Matúš Mečár, podnikateľ Norbert Bödör, podnikateľ Eduard Gerek a Milan Mihálik, ktorý pôsobí ako zástupca riaditeľa finančnej polície NAKA.
Zobraziť galériu (6)
Známa fotografia: Zľava bývalý zamestnanec Bonulu Peter Brath, zápasník Attila Végh, Matúš Mečár, podnikateľ Norbert Bödör, podnikateľ Eduard Gerek a Milan Mihálik, ktorý pôsobí ako zástupca riaditeľa finančnej polície NAKA.  (Zdroj: Topky.sk)

A to nebola jediná snímka, na ktorej je po boku syna známeho oligarchu Miroslava Bödöra. 

Matúš Mečár sa pohyboval v spoločnosti ľudí z politiky aj podsvetia. Na fotografií v strede, po jeho pravici Norbert Bödör, vľavo poslanec NR SR a krajský predseda strany SMER v Nitre Martin Nemky.
Zobraziť galériu (6)
Matúš Mečár sa pohyboval v spoločnosti ľudí z politiky aj podsvetia. Na fotografií v strede, po jeho pravici Norbert Bödör, vľavo poslanec NR SR a krajský predseda strany SMER v Nitre Martin Nemky.  (Zdroj: archív)

Bödörovci sú známa trenčiansko-nitrianska skupina. Prepojenia majú na vplyvné osoby v politike či na polícii. Biznisom bödörovcov sa zaoberal aj zavraždený novinár Ján Kuciak.

Portál Aktuality.sk, kde Kuciak pôsobil, zverejnil v minulosti príspevok, v ktorom odhalil, že manželka dnes už bývalého šéfa protikorupčnej jednotky NAKA Róberta Krajmera, má napojenie na podnikateľa Norberta Bödöra. Ten sa spája aj so stranou Smer-SD.

Matúš Mečár mal však problémy zo zákonom už v minulosti. Ešte v roku 2009 bol trestaný za vydieranie. Dostal podmienečný trest dva roky s odkladom na tri roky. 

Viac o téme: NehodaNitraMatúš Mečár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu