Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Odsúdený Černák sa opäť ozýva spoza mreží: Mafiánsky boss kritizuje policajného prezidenta

Prezident PZ Milan Lučanský na súde
Prezident PZ Milan Lučanský na súde (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

BRATISLAVA - Keď z postu šéfa polície odišiel Tibor Gašpar po vražde novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, mnohí nedôverovali tomu, že výber dočasného policajného prezidenta bude lepší. Na Gašparovo miesto nakoniec prišiel generál Milan Lučanský.

Bolo to ešte pred voľbami v roku 2010, keď sa dočasný policajný prezident Milan Lučanský venoval rozkladaniu mafiánskych skupín. Chcel sa s ním stretnúť šéf dunajskostredského gangu Ľudovít Sátor, no jeho podmienka bola, že to musí byť v zahraničí. 

"Mal som prísť sám. Prešiel som na maďarskú stranu, kde som sa s ním v Komárome stretol hneď za mostom v takej rybárskej csárde. Sedel som s ním asi trištvrte hodinu," opisoval Lučanský v relácii RTVS. Sátora neskôr zavraždili jeho vlastní ľudia. Lučanský v relácii povedal aj to, že ak by nastala taká situácia teraz, zopakoval by ju. 

Černák reaguje

Na Lučanského stretnutie teraz reagoval aj Mikuláš Černák, ktorý je odsúdený na doživotie a trest si odpykáva v leopoldovskej väznici. "V právnom štáte nasleduje za takéto vyjadrenie okamžité odvolanie z funkcie verejného činiteľa," hovorí Černák v reakcii, ktorú zverejnila skupina na sociálnej sieti s názvom Slovenská mafia. 

"Je neakceptovateľné, aby sa aktívny policajt stretol so zločincom na úteku a nenasadil mu hneď putá," myslí si odsúdený Černák. Polícia však za hranicami nemá žiadne právomoci, preto sa Lučanský so Sátorom stretol ako občan s občanom. Policajný prezident sa rozhodol, že na Černáka reagovať nebude. 

Viac o téme: Mikuláš ČernákMilan LučanskýLajos Sátor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu