Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Anglická polícia vypátrala Pamelu (16) zo Spiša: FOTO Teraz hľadá ďalšiu Slovenku

Pamela Horváthová (16) bola nezvestná v Anglicku. Zobraziť galériu (4)
Pamela Horváthová (16) bola nezvestná v Anglicku. (Zdroj: FB/South Yorkshire Police)

SHEFFIELD – Šťastnú správu si v strede týždňa vypočula rodina takmer 7 týždňov nezvestnej Slovenky v Anglicku. Šestnásťročná Pamela Horváthová bola nájdená živá a zdravá. Anglická polícia v týchto dňoch ale intenzívne pátra po ďalšej Slovenke, ktorá sa stratila pár dní po tínedžerke.

Prednedávnom sme vás informovali, že pátranie po Pamele Horváthovej (16) zo slovenskej komunity žijúcej v Sheffielde trvá od vlaňajšieho 19. decembra.

V stredu v poobedňajších hodinách ju však polícia konečne našla. Pamela je teraz podľa slov dôstojníka Paula McCurryho v bezpečí. „Aktuálne s ňou pracujú špeciálne vyškolení dôstojníci, aby pochopili okolnosti jej zmiznutia,“ povedal s tým, že jej rodina bola "absolútne potešená", že sa dievčina našla.

Na snímke je Pamela Horváthová.
Zobraziť galériu (4)
Na snímke je Pamela Horváthová.  (Zdroj: FB/South Yorkshire Police)

Polícia zatiaľ nekonkretizovala, kde presne ju našli. Nateraz je nejasné i to, kde sa po celý ten čas zdržiavala. Dievčina totiž nereagovala na nijaké výzvy. V meste Sheffield po nej pátrali aj pomocou vozidla, na ktorom boli informácie o nej zverejnené dvojjazyčne, v slovenskom a anglickom jazyku. Tínedžerka pochádza zo spišskonovoveskej obce Rudňany a v Anglicku žije so svojou rodinou.

Pátranie po ďalšej Slovenke v Anglicku

Polícia aktuálne pátra po Alene Grlákovej (38), ktorá žije so svojou rodinou v meste Roterham. Nezvestná je od minuloročného 26. decembra.  

Pátranie po Alene Grlákovej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/South Yorkshire Police)

Muži zákona tak žiadajú každého, kto nezvestnú videl alebo má o nej akúkoľvek vedomosť, aby to ohlásil na polícii. Dotyčný tak môže učiniť aj telefonicky na číslach 01709 443540, 101, 405 alebo v elektronickej forme.  

Pátranie po Alene Grlákovej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/South Yorkshire Police)

Viac o téme: AnglickoPamelaSlovenkaPátranie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu