Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Vo sviatočnú nedeľu si smrť voľno nevzala: Fatálny úraz Richarda (†40) na stavbe tunela v Prešove

Ilustračná foto. Zobraziť galériu (2)
Ilustračná foto. (Zdroj: ČTK)

PREŠOV - Pracovný úraz, ktorý utrpel štyridsaťročný zamestnanec Richard na stavbe diaľničného obchvatu v Prešove, mal tragické následky. Muža previezli do nemocnice, no aj napriek tomu, že o jeho život bojovali lekári niekoľko hodín, vážnym zraneniam podľahol.

Ako spočiatku informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, k udalosti došlo v nedeľu popoludní. "Okolnosti preverujeme, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie," povedala.

Škandalózne VIDEO: Internetom koluje bitka mladých Košičaniek, odporný boj školáčok

Zásah záchranárov a ošetrenie muža s poruchou vedomia potvrdila aj hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. "Vo vážnom stave ho posádka transportovala do prešovskej nemocnice," uviedla. "Pacient bol prijatý s veľmi ťažkým úrazom a v kritickom stave. Napriek niekoľkohodinovej operácii a resuscitácii exitoval," uviedol medicínsky riaditeľ nemocnice Juraj Smatana.

Stavba D1 Prešov Západ - Prešov Juh.
Zobraziť galériu (2)
Stavba D1 Prešov Západ - Prešov Juh.  (Zdroj: ndsas.sk)

Policajná hovorkyňa deň po udalosti doplnila, že k úrazu došlo dopoludnia o pol jedenástej a to na stavenisku „Južnej tunelovej rúry západného portálu južného obchvatu Prešova“ v Prešove v časti Za Kalváriou."Muž mal údajne dopĺňať vodu do odstavenej striekačky, pričom ho zachytilo a pritlačilo cúvajúce nákladné motorové vozidlo," dodala Jana Ligdayová.

Presné okolnosti za akých došlo k zraneniu zamestnanca prešovský vyšetrovateľ intenzívne preveruje, v prípade začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Tunel, na stavbe ktorého sa odohralo nešťastie, majú dokončiť v roku 2021. 

Viac o téme: StavbaSmrťObchvatPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu