Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Mrzutá bilancia zo slovenských železníc: Tri zrážky vlakov s občanmi, dve tragédie

Vlaky SR
Vlaky SR (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) zaznamenali v uplynulom týždni dve zrážky vlaku s civilnou osobou. O život prišiel jeden muž. Informovala o tom hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Muž, ktorý sa pohyboval po trati v úseku Nitra-Lužianky pri zrážke s vlakom zahynul, príčinou nehody bola podľa hovorkyne pravdepodobne samovražda. V úseku Trnava-Brestovany vlak zrazil a zranil ženu, ktorú následne previezli do nemocnice.

V priestoroch železničnej stanice Sekule sa stala tragická nehoda. "Osoba mužského pohlavia vyliezla na vozeň odstavený pod trakčným vedením, pričom došlo k zásahu elektrickým prúdom a jej následnému usmrteniu," ozrejmila Pavliková. Vplyvom nehôd meškalo podľa železníc 13 vlakov. Na železničných priecestiach zaznamenali železnice jednu zrážku s osobným autom, pri ktorej utrpeli vážne zranila vodička i jej spolujazdkyne. Vo vlaku žiadne osoby zranené neboli. 

"Železnice Slovenskej republiky ako správca infraštruktúry opakovane apelujú na všetkých vodičov, chodcov, cyklistov, aby si pred železničným priecestím počínali vždy mimoriadne opatrne, najmä sa presvedčili, či môžu bezpečne prejsť cez železničné priecestie," zdôraznila hovorkyňa.

Viac o téme: NehodaMŕtviVlakyŽSR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu