Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

FOTO Vážna nehoda pri Bardejove: Vlak s 80 cestujúcimi sa zrazil s autom, vodič utrpel ťažké zranenia

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: HaZZ)

BARDEJOV – Bardejovskí hasiči zasahovali v stredu predpoludním pri hrozivej zrážke auta a osobného vlaku na železničnom priecestí na ulici Pod Lipkou v Bardejove. Informoval o tom operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove. Vodič auta, ktoré zostalo zakliesnené pod vlakom, utrpel vážne zranenia. Vo vlaku sa v čase kolízie viezlo 80 ľudí.

Ako uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik, vlak mal vozidlo tlačiť približne 100 metrov. "Podľa prvotných zistení vodič údajne vošiel na priecestie, keď nerešpektoval stopku na nechránenom priecestí," dodal. Na mieste zasahovali aj leteckí záchranári.

FOTO Vážna nehoda pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HaZZ)

Hovorkyňa Vrtuľníkovej záchrannej a zdravotnej služby Air-Transport Europe Zuzana Hopjaková informovala, že košická posádka si na mieste od rýchlej lekárskej pomoci prevzala 40-ročného vodiča. Muž bol pri vedomí, sťažoval sa však na bolesti chrbtice. "Po doplnení liečby pacienta preložili na palubu vrtuľníka a v stabilizovanom stave s podozrením na poranenie chrbtice ho transportovali do Fakultnej nemocnice J. A. Reimana v Prešove," ozrejmila Hopjaková.

FOTO Vážna nehoda pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HaZZ)

K nehode došlo v úseku Bardejov - Raslavice. "Železničné priecestie bolo v čase nehody plne funkčné, ide o priecestie so svetelnou signalizáciou bez závor. Momentálne je v tomto úseku železničná doprava prerušená," dodala zástupkyňa riaditeľky odboru komunikácie Generálneho riaditeľstva Železníc Slovenskej republiky Ivana Popluhárová.

FOTO Vážna nehoda pri
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: HaZZ)

Prezídium Hasičského a záchranného zboru na sociálnej sieti doplnilo, že v čase kolízie sa vo vlaku viezlo 80 cestujúcich. Našťastie žiaden z nich neutrpel zranenia. "Ťažké zranenia utrpela jedna osoba vo vozidle, ktorú museli hasiči vyslobodzovať hydraulickým zariadením," objasnili v príspevku. 

Viac o téme: NehodaVlakBardejov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu