Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Najslávnejší módny dom mal okradnúť svoju vlasť: Miliardový únik, šokujúce vyjadrenie firmy

Módny dom Gucci. Zobraziť galériu (3)
Módny dom Gucci. (Zdroj: FB/Gucci)

MILÁNO - Legendárna značka Gucci čelí vážnemu obvineniu. Podľa milánskej prokuratúry mala zdaňovať svoje zisky z rokov 2010 až 2016 v krajine s výhodnejším daňovým režimom, vo Švajčiarsku. Módny dom tak mal Taliansko ukrátiť zhruba o miliardu eur na odvodoch. Spoločnosť tvrdí, že o správnosti a transparentnosti svojich aktivít nemá nijaké pochybnosti.

Jedna z najžiadanejších luxusných značiek sveta, talianska Gucci, podľa milánskej prokuratúry štát ukrátila o miliardu eur. O dokončení vyšetrovania daňového úniku informoval kontrolný orgán.

Zdroj z oblasti súdu informoval, že ak sa módny dom s druhou stranou nedohovorí na vyrovnaní, alebo ak sa neobjavia nové dôkazy, prípad bude do 20 dní odovzdaný súdu.   

Marco Bizzarri, výkonný riaditeľ firmy Gucci.
Zobraziť galériu (3)
Marco Bizzarri, výkonný riaditeľ firmy Gucci.  (Zdroj: GB/Gucci)

Milánska prokuratúra podozrieva spoločnosť Gucci, ktorá je súčasťou francúzskej skupiny Kering, že dane zo ziskov pochádzajúcich z predaja v Taliansku platila vo Švajčiarku, teda v krajine s výhodnejším daňovým režimom. Prokuratúra je presvedčená, že módny dom mal prostredníctvom spoločnosti Luxury Goods International (LGI) so sídlom vo Švajčiarsku zdaňovať svoje zisky. LGI väčšine značiek, ktoré zastrešuje, zabezpečuje distribúciu a logistiku.

Módny dom Gucci.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Gucci)

Skupina Kering uviedla, že o správnosti a transparentnosti svojich aktivít nemá nijaké pochybnosti a aktívne spolupracuje s príslušnými úradmi.

Vyšetrovaniu sa podrobili súčasný výkonný riaditeľ firmy Gucci Marco Bizzarri a jeho predchodca Patrizio Di Marco.

Viac o téme: GucciDanePodvod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu