Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Žena obeťou podvodu: Vojak od nej vylákal státisíce, polícia varuje pred sociálnymi sieťami

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HRADEC KRÁLOVÉ – Podvedená bola staršia žena, ktorá údajnému námorníkovi zaslala takmer 15,6-tisíca eur. Podvodník jej nahovoril, že v Malajzii narazili na pirátov. Od svojej obete chcel, aby mu zachránila jeho cenné veci vrátane nemalej hotovosti, ktorú jej mal zaslať balíkom. Žena tak minula množstvo financií, aby mu uhradila rôzne poplatky, o ktoré ju žiadal. Medzi nimi bola aj kúpa letenky.

Policajná hovorkyňa Iva Kormošová priblížila, že 63-ročná žena z regiónu Hradec Králové podala trestné oznámenie pre podvod v prvý januárový týždeň. Poškodená uviedla, že vo februári minulého roka sa prostredníctvom sociálnej siete zoznámila s námorníkom, ktorý zastupuje kapitána. Mali sa plaviť do Japonska.

Žena s mužom komunikovala aj cez e-mail. V apríli jej napísal, že v Malajzii majú problémy s pirátmi a že si niekam musí uložiť svoje cenné veci vrátane 250-tisíc eur.

Žena obeťou podvodu: Vojak
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Od svojej obete žiadal, aby mu peniaze zachránila. Podvodník, čo sa vydával za námorníka, tak ženu presvedčil, že balík jej zašle určitá spoločnosť. Žena však kvôli jeho požiadavkám na uhradenie rôznych poplatkov poslala bezhotovostným prevodom dokopy takmer 400-tisíc českých korún, čo je cca 15,6-tisíca eur.


Čítajte aj: Slováci pozor! TIETO exotické čísla vám môžu pokaziť Vianoce, Regulačný úrad radí, ako neprísť o peniaze


Jej posledná platba šla na kúpu letenky, lebo námorník mal letieť z Ukrajiny do Liverpoolu. Po príchode sa jej mal ozvať, čo sa ale nestalo. „Pokiaľ sa podarí neznámeho páchateľa dostihnúť, za trestný čin podvodu mu bude hroziť trest odňatia slobody od 1 do 5 rokov,“ uviedla Kormošová s tým, že podvodník sa už žene nikdy neozval. „Neposielajte nijaké peniaze neznámym ľuďom, s ktorými nadviažete komunikáciu cez sociálne siete,“ apeluje na verejnosť v mene hovorkyne polícia.    

Viac o téme: DôchodcaPodvod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu