Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Odhalenie prípadu vraždiaceho ošetrovateľa nedá Nemecku spať: Beštia Gregorz zabíjal dôchodcov

obvinený Grzegorz W. Zobraziť galériu (2)
obvinený Grzegorz W. (Zdroj: Facebook)

MNÍCHOV - Nemecká prokuratúra obvinila 36-ročného Poliaka Grzegorza W. z viacnásobnej vraždy starších osôb. Obvinený pracoval ako ošetrovateľ a jeho obete boli pacienti, ktorí mu boli zverení do starostlivosti. Počas vyšetrovania sa ukázalo, že 6 ľudí zavraždil a ďalších šesť sa pokúsil zabiť. Posmrtné vyšetrenia ukázali, že obete zomreli na predávkovanie inzulínom. Polícia odhalila aj to, prečo vraždil.

Prokuratúra v Mníchove informovala verejnosť o výsledkoch vyšetrovania vedenému proti podozrivému Grzegorzovi W. Ten pracoval v Nemecku od mája 2015 do januára 2017 ako ošetrovateľ starších ľudí. Zamestnávali ho príbuzní osôb vyžadujúcich celodennú starostlivosť. Celkovo pracoval na 68 miestach. 

Grzegorz W.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Najmladší pacient mal 66 rokov a najstarší 91. Polícia vyšetrila, že 12 pacientov muselo užívať inzulín. Šesť z nich zahynulo na predávkovanie a ďalších šesť muselo byť hospitalizovaných z rovnakého dôvodu. Pacienti neužívali liek samostatne, injekcie im podával Grzegorz W, informuje nemecký denník Die Welt. Tri vraždy spáchal v Bavorsku a po jednej v Dolnom Sasku, v Šlezvicku-Holštajnsku a Bádensku-Württembersku. Podľa polície množstvo klientov aj okradol.    

Skutok vyšiel najavo na začiatku roku po smrti 87-ročného muža z mesta Ottobrunn. Zanedlho došlo k zatknutiu podozrivého. Muž sa priznal, že podával pacientovi lieky a priznal, že mohol omylom vstreknúť vyššiu dávku, ale poprel obvinenie z vraždy.

Podľa prokuratúry zabíjal Poliak svojich pacientov, pretože sa mu nepáčili pracovné podmienky. Počas výsluchu sa sťažoval, že v niektorých domoch nebola wifi, nechutilo mu jedlo, musel vstávať v noci, cítil sa pod kontrolou a taktiež že zdravší pacienti prijímali návštevy. Ďalším dôvodom bolo, že nechcel sám zrušiť pracovnú zmluvu. V prípade predčasného skončenia kontraktu by bol pokutovaný a prišiel by o peniaze. Ak bol pacient hospitalizovaný, alebo zomrel, mal nárok na skončenie zmluvy podľa špeciálnych podmienok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu