Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Obrovský úlovok Finančnej správy: Škoda, z ktorej sa vám zatočí hlava, kšeft s populárnou surovinou

Ilustračná foto. Zobraziť galériu (2)
Ilustračná foto. (Zdroj: Finančná správa SR)

BRATISLAVA - Dve spoločnosti so sídlom v Banskej Bystrici nezákonne prepravovali tabakovú surovinu z Bulharska na Slovensko. Zo Slovenska ju mali následne distribuovať do ďalších krajín Európskej únie. Ako informovala hovorkyňa Finančnej správy SR Ivana Skokanová, podľa dostupných informácií doviezli približne 120 ton tabakovej suroviny.

Škodu predbežne vyčíslili na neuveriteľných 8 700 000 eur. Napriek tomu, že spoločnosti nemali platnú registráciu správcu dane, neboli registrované ako obchodníci s tabakovou surovinou alebo ako daňový sklad, tak distribuovali tabak do spoločností v Európskej únii.

Dvanásť rokov väzenia

Obom spoločnostiam kriminalisti Kriminálneho úradu Finančnej správy SR zaistili účtovníctvo a na obe podali trestné oznámenie. Konateľom aj spoločníkom v spoločnostiach bol občan poľskej štátnej príslušnosti. Páchateľom hrozí v prípade dokázania viny väzenie na sedem až dvanásť rokov.

Veľký úspech slovenských colníkov: V sklade našli takmer 15 000 napodobenín

Prípad súvisí so správou z konca novembra z Kysúc. Kriminalisti finančnej správy tu chytili jedného z pašerákov priamo pri čine. Colníci spravili raziu v sklade, pri ktorom našli 80 kilogramov tabakovej suroviny. Cez noc sklad strážili, kým konateľ firmy neprišiel do skladu s dodávkou plnou stoviek kilogramov ďalšej tabakovej suroviny.

Viac o téme: Finančná správa SRTabakovina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu