Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

MIMORIADNE Polícia objasnila vraždu manželov z obce Okoč: Krv na rukách príbuznej

Manželia boli zavraždení. Zobraziť galériu (3)
Manželia boli zavraždení. (Zdroj: Facebook/Polícia SR, TV JOJ)

TRNAVA/OKOČ - Ešte v marci minulého roka šokoval Slovensko prípad brutálnej dvojnásobnej vraždy v obci Okoč (okres Dunajská Streda). Telá manželov s mnohopočetnými bodnými ranami našla poštárka, ktorá im v piatok napoludnie niesla dôchodok. Človek, ktorý má na svedomí smrť Vojtecha (†64) a Frederiky (†61), polícii dlho unikal. Po vyše roku a pol však vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči 39-ročnej žene.

O posune v prípade informovala polícia na sociálnej sieti. "Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Trnave obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ku ktorej došlo 9. 3. 2017, 39-ročnú ženu," uviedli v príspevku. Podľa portálu televízie Markíza tvnoviny.sk má mať beštiálny čin na svedomí príbuzná manželskej dvojice.

Hrozí jej doživotie

Ako informovala polícia, na objasnení vraždy intenzívne pracoval nielen vyšetrovateľ, ale aj celý rad kriminalistov a expertov v úzkej spolupráci s dozorujúcim prokurátorom "Vyšetrovateľ vykonal rozsiahle vyšetrovanie cez výsluchy osôb, previerky výpovedí, analýzy telekomunikačných a bankových údajov," priblížila polícia postupy.

V tomto dome došlo k vražde.
Zobraziť galériu (3)
V tomto dome došlo k vražde.  (Zdroj: fb, tv joj)

Viaceré stopy kriminalisti zaistili už pri prehliadke miesta činu. Postupné skladanie informácií napokon prinieslo svoje ovocie. "Na základe dôkazov, ktoré vyšetrovateľ získal, bolo možné vo veci rozhodnúť a obviniť konkrétnu osobu," objasnili zástupcovia zákona s tým, že žena je v súčasnosti v cele policajného zaistenia. Vyšetrovateľ podal návrh, aby ju stíhali väzobne. V chládku si môže posedieť 20 až 25 rokov, hrozí jej však aj doživotie.

MIMORIADNE Polícia objasnila vraždu
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: fb, tv joj)

Ohavný čin vyvolal strach 

Po tom, ako poštárka cez okno zbadala zohavené telá Vojtecha a Frederiky a ukázalo sa, že ich niekto dobodal, zavládol v obci strach. Nik totiž netušil, kto má na svedomí taký hrdelný zločin. Známy nebol ani motív vraždy. Frederika utrpela až 56 bodných rán, jej manžel tri. Od krvi bola celá chodba rodinného domu. Obecní policajti prípad okamžite prenechali kriminalistom. 

Viac o téme: ObjasneniePolícia OkočDvojnásobná vražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu