Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Roman a Eduard lákali ženy neodolateľnými ponukami: Čakali ich hrozivé muky, detaily pekla

Ilustračné foto.
Ilustračné foto. (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Polícia obvinila dvojicu mužov z obchodovania s ľuďmi. Ako ďalej na sociálnej sieti informuje polícia, 39-ročný Roman L. a 42-ročný Eduard S. z okresu Nové Zámky v priebehu roka 2017 zlákali minimálne tri ženy vo veku 24, 28 a 33 rokov na údajnú prácu v zahraničí či záujem o vzťah.

Ženy následne odviezli do rakúskeho Salzburgu, kde ich nútili k prostitúcii. Zárobky si muži podľa polície nechávali pre seba, ženy údajne bili, podávali im omamné látky a dávali im iba suchú stravu, aj to iba občas. "Jedna obeť bola občianka Maďarska a dve obete sú občiankami SR," uviedol riaditeľ Úradu hraničnej a cudzineckej polície Ladislav Csémi s tým, že páchatelia sa ženám vyhrážali násilím proti nim samotným ako aj proti ich rodinným príslušníkom a deťom. "Páchatelia týmto skutkom zarobili 90-tisíc eur," povedal Csémi. V prípade dokázania viny hrozí dvojici väzenie na 12 až 20 rokov.

Polícia pripomína, že ak by sa niekto ocitol v podobnej situácii, je potrebné volať na telefónne číslo 112, kontaktovať políciu, slovenské veľvyslanectvo alebo konzulát. Národná linka pomoci obetiam obchodovania s ľuďmi je 0800 800 818.

Viac o téme: NásilieProstitúciaPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu