Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Polaček si môže vydýchnuť: Kauza údajného sexuálneho zneužívania skončila, skutok sa nestal

Jaroslav Polaček Zobraziť galériu (4)
Jaroslav Polaček (Zdroj: TASR – František Iván)

KOŠICE - V kauze údajného sexuálneho zneužívania, ktorého sa mal dopustiť kandidát na košického primátora Jaroslav Polaček na svojom synovi, došlo k právoplatnému zastaveniu trestného stíhania s tým, že sa nestal skutok, pre ktorý bolo vedené.

Prokurátor Okresnej prokuratúry Košice I dňa 2. októbra zamietol sťažnosť jeho manželky proti augustovému uzneseniu policajného vyšetrovateľa o zastavení trestného stíhania vo veci. V piatok to potvrdil hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko. 

Sťažnosť podala neoprávnená osoba

"Prokurátor sťažnosť oznamovateľky Júlie P. zamietol z dôvodu, že bola podaná neoprávnenou osobou. Podľa rozhodnutia prokurátora jedinou oprávnenou osobou na podanie sťažnosti bol ustanovený opatrovník a to Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny. V tomto prípade totiž zákonní zástupcovia dieťaťa nemôžu vykonávať svoje práva a tak nie sú oprávnení podávať ani opravné prostriedky," konštatoval Filičko. Rozhodnutie vyšetrovateľa v tejto veci je tak podľa jeho slov právoplatné.

Kandidát na primátora Košíc
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Miroslav Vacula)


Zvrat vo volebnom škandále v Košiciach: VIDEO Polaček vytiahol posudok o sexuálnom zneužívaní


Trestné oznámenie podala na Polačeka jeho manželka, s ktorou je v rozvodovom konaní, a ktorá mu podľa neho bráni napriek súdnym rozhodnutiam v jeho prospech, aby sa so štvorročným synom stretával. Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu sexuálneho zneužívania 15. mája a po vyšetrovaní 22. augusta predložil prokurátorovi uznesenie o jeho zastavení.

Pre kauzu stiahli svoju podporu OĽaNO i Sme rodina

Polaček, ktorý je nezávislým mestským a krajským poslancom, obvinenie od začiatku odmietal a označil ho za účelovú diskreditáciu jeho osoby. Novinárom ako dôkaz svojej neviny ukázal znalecký posudok z policajného vyšetrovania, ako aj výsledok testu z detektoru lži, ktorý začiatkom septembra podstúpil.

Jaroslav Polaček
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Jaro Polaček)

Podľa posudku znalkyne, ktorá vyšetrila jeho syna, "sa z psychologického hľadiska na maloletom neprejavujú žiadne stopy alebo následky po fyzickom, psychickom či sexuálnom násilí". Pre kauzu Polačekovi stiahli podporu vo voľbách primátora hnutia OĽaNO, Sme rodina – Boris Kollár a strana Zmena zdola. Ostala mu podpora SaS, KDH, SMK, NOVA a OKS.

Viac o téme: Sexuálne zneužívanieKošiceJaroslav Polaček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu