Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Všetci bývalí riaditelia TV Markíza vypovedali na polícii: O Kočnerových zmenkách nevedeli nič!

Bývalí riaditelia Tv Markíza Zobraziť galériu (4)
Bývalí riaditelia Tv Markíza (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

BRATISLAVA – Bývalí riaditelia televízie Markíza Zuzana Ťapáková, Vladimír Repčík a Václav Mika o Kočnerových zmenkách vraj nikdy nepočuli. Informovali včera Tvnoviny.sk na základe ich výpovedí na polícii v kauze kontroverzného podnikateľa Mariana Kočnera.

Hoci bývalí riaditelia Tv Markíza šéfovali firme, o miliónových zmenkách, ktorých vyplatenie si teraz nárokuje firma Mariana Kočnera, netušili nič. Podľa informácií televízie už všetci bývalí riaditelia vypovedali pred vyšetrovateľom a zmenky podľa nich zaznamenané neboli a ani sa o nich nehovorilo.  

Bývalá riaditeľka televízie Markíza Zuzana Ťapáková povedala, že riaditeľkou televízie bola až od roku 2011 a vtedy ju už vlastnila spoločnosť CMI. „Nie, to si nepamätám,“ takto reagovala na otázku televízie, či je spomína, že by jej Pavol Rusko hovoril o nejakom podpise zmeniek. Následne dodala, že k starším dokumentom z účtovníctva nemala prístup.  

Zuzana Ťapáková
Zobraziť galériu (4)
Zuzana Ťapáková  (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)
 

Podobne reagoval aj Vladimír Repčík, ktorý bol v televízii od roku 1996. „O zmenkách som nemal žiadne informácie a vôbec som netušil, že také niečo mohlo byť podpísané. Určite nie,“ povedal s tým, že o zmenkách sa dozvedel len vďaka médiám.

Vladimír Repčík
Zobraziť galériu (4)
Vladimír Repčík  (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)

Václav Mika, ktorý bol aj konateľom televízie vylúčil, že o zmenkách niečo vedel, a taktiež sa o nich dopočul len z médií. „Ako konateľ, ktorý prevzal Markízu by som musel vedieť, že zmenky existujú a neexistovali žiadnym spôsobom,“ povedal.

Václav Mika
Zobraziť galériu (4)
Václav Mika  (Zdroj: Reprofoto/Tvnoviny.sk)


Čítajte aj: Kauza miliónových zmeniek: Súd zamietol námietku zaujatosti sudcu, na prípade zostane


V prípade zmeniek vedie polícia trestné konanie pre trestný čin falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov v jednočinnom súbehu so zločinom marenia spravodlivosti. Kočner, ktorý je momentálne vo väzbe, zmenky pôvodne po začatí trestného stíhania vybral z trezoru Okresného súdu Bratislava Podľa medializovaných informácii sa na súd už vrátili, pričom následne ich zadržala polícia. Kočner s Ruskom tvrdia, že zmenky sú pravé.

Viac o téme: RuskoMarkízaKočnerZmenky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu