Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Na Jaroslava (†20) spadol 3-tonový kus kolotoča: FOTO Jeho synček ho bude poznať len z fotiek

Smrteľný úraz na pracovisku vo fabrike v Topoľčanoch. Zobraziť galériu (6)
Smrteľný úraz na pracovisku vo fabrike v Topoľčanoch. (Zdroj: FB/Ali T.)

TOPOĽČANY – Maličký Tobiasko bude svojho otca poznať len z rozprávania a fotografií. Život jeho 20-ročného rodiča Jaroslava vyhasol v nitrianskej nemocnici po tom, čo sa mu prihodil ťažký pracovný úraz v topoľčianskej fabrike. Počas manipulácie s časťou húsenkovej dráhy sa mu zrejme prevážil vysokozdvižný vozík a takmer trojtonový kus kolotoča mu asi z metrovej výšky spadol na panvu. Mladíka sa spod kolosu podarilo vyslobodiť. Žiaľ, v nemocnici však zraneniam podľahol.

Podľa doterajších zistení Inšpektorátu práce v Nitre ho takmer trojtonová časť oceľovej húsenkovej dráhy zavalila z dôvodu, že na pracovisku neboli dodržané zásady bezpečnosti pri práci.

Jaroslavovi z asi metrovej výšky spadla na panvu niekoľkotonová oceľová konštrukcia.
Zobraziť galériu (6)
Jaroslavovi z asi metrovej výšky spadla na panvu niekoľkotonová oceľová konštrukcia.  (Zdroj: Reprofoto/Tv Noviny)

„Premiestňované bremeno nebolo vhodne zabezpečené proti prevrhnutiu. Tiež spôsob manipulácie s predmetnou časťou húsenkovej dráhy, vzhľadom na jej rozmery a hmotnosť, bezprostredne ohrozovalo okolie a bezpečnosť pracovníkov,“ vysvetlil riaditeľ Inšpektorátu práce Nitra Róbert Bulla pre portál Tvnoviny.sk.

Novopečený otec Jaroslav (†20)
Zobraziť galériu (6)
Novopečený otec Jaroslav (†20)  (Zdroj: FB/Ali T.)

Úraz so smrteľnými následkami sa stal vo fabrike v Topoľčanoch, ktorá vyrába oceľové konštrukcie do zábavných parkov po celom svete.

Jaroslavovi pravdepodobne niekoľkotonový kus kolotoča prevážil vysokozdvižný vozík a následne sa z neho zošmykol. Z asi metrovej výšky mu spadol na panvu.  

Jaroslavovi z asi metrovej výšky spadla na panvu niekoľkotonová oceľová konštrukcia.
Zobraziť galériu (6)
Jaroslavovi z asi metrovej výšky spadla na panvu niekoľkotonová oceľová konštrukcia.  (Zdroj: Reprofoto/Tv Noviny)

V kritickom stave bol prevezený do nemocnice. Jaroslavova partnerka Ali minulú stredu večer na svojom Facebooku napísala, že jej polovička momentálne bojuje o život v nitrianskej nemocnici.

Mladí rodičia Jaroslav (†20) a Ali.
Zobraziť galériu (6)
Mladí rodičia Jaroslav (†20) a Ali.  (Zdroj: FB/Ali T.)

Žiaľ, o dva dni nato Jaroslav svoj boj prehral. „Nemyslela som si, že Tobinka bude milovať tak veľmi, ako ho miloval. Každý deň, keď prišiel z práce, sa Tobinko tešil a Jaro ešte viac,“ spomína jeho partnerka s tým, že dúfa, že jedného dňa sa ich duše opäť stretnú.

Jaroslav (†20) so svojím synom Tobiasom.
Zobraziť galériu (6)
Jaroslav (†20) so svojím synom Tobiasom.  (Zdroj: FB/Ali T.)

„Viem, že nás veľmi miloval. Už navždy bude žiť vo mne jeho odkaz. Dokázal veľa a zanechal tu niečo po sebe už len svojou dobrotou a svojím úsmevom. Svojimi povzbudzujúcimi slovami. Svojou silou! Tak veľmi miloval život. Taký bol úžasný. Taký dobrý, starostlivý. On je odkaz už sám o sebe. Verím, že jeho duša nájde nové miesto, kde bude šťastná. A že raz jeho dušu opäť stretnem. Ďakujem za čas strávený s ním. Bola to láska... a navždy bude,“ smúti Ali.


Čítajte aj: Tragický pád zo 17 metrov: Žilinský robotník (†25) spadol zo strechy, po dopade na oceľ ešte žil


Topoľčianska fabrika môže dostať podľa riaditeľa Bullu až 200-tisícovú pokutu. Inšpektori práce navyše evidujú, že počet pracovných úrazov aktuálne narastá. Polícia už začala v tomto prípade trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia, potvrdila krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Viac o téme: TopoľčanySmrťÚrazFabrikaKolotoč
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu