Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nemecké kliniky hlásia tisícové škody: Bezdomovec si doprial špičkovú starostlivosť, prefíkaný podvod

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BAD NEUSTADT – Nemecké úrady prekukli psychicky narušeného bezdomovca, ktorý dlhé mesiace zneužíval systém. Simulant si vďaka svojim podvodom vždy zabezpečil strechu nad hlavou, stravu a nákladnú zdravotnú starostlivosť. Viacero nemeckých kliník hlási nemalé škody.

Nemec bez strechy nad hlavou celé mesiace predstieral vážne ochorenia. Podľa miestnych médií, ktoré o prípade informovali v polovici októbra, vystupoval pod falošnými menami a cestoval po celej krajine.

Podvodník vo veku 40 rokov bol odhalený po tom, čo o sebe na jednej klinike v meste Bad Neustadt uviedol protichodné údaje. Odvtedy je vo väzbe na psychiatrickom oddelení v nemenovanej väznici.

Podľa policajnej hovorkyne si simulant vymýšľal, že má problémy so srdcom. Bol to spôsob, akým si vždy zaistil strechu nad hlavou. Ochotne si nechal spraviť najrôznejšie vyšetrenia a nechal sa posielať na špeciálne kliniky.

Bezdomovec
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Getty Images)

Dosiaľ nie je jasné, koľkým klinikám škody spôsobil. Zakaždým však mali hodnotu tisícov eur. Psychicky narušený muž bol v januári 2018 prepustený z väzenia a odvtedy nemal stále bydlisko, ani zdravotné poistenie.


Čítajte aj: FOTO Bizarný prípad z Česka: Muž sa vyhrážal deťom, pred policajtmi prišiel totálny vrchol


Hovorkyňa ďalej priblížila, že simulant vystupoval ako tzv. súkromný pacient, ktorý sa nepreukazuje kartičkou poistenca. Vysvetlila, že títo pacienti pri prijímaní do nemocnice iba uvádzajú svoje osobné údaje a podpisom sa zaväzujú k úhrade poplatkov, ktoré im potom spätne môže preplatiť ich poisťovňa.

Viac o téme: NemeckoBezdomovecPodvodník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu