Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Daniel nevedel utíšiť synčeka (†4 mes.): FOTO Zvolil si to najohavnejšie riešenie, zhnije v base!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images, FB/Thames Valley Police)

THATCHAM - Novopečený otec Daniel si nevedel dať rady, ako utíšiť syna. Preto ním začal silno triasť. Keď nemluvňa celé zbledlo a začala mu z úst vytekať biela tekutina, zalarmoval záchranárov, ktorým tvrdil, že jeho syn sa zrejme udusil svojou fľaškou. Ukázalo sa, že skutočnosť bola úplne iná. Skormútená matka teraz ľutuje, že ho nechala s bábätkom samého.

Tridsiatnik Daniel McLaren z anglického Thatchamu, ktorý si na živobytie zarábal ako murár, si za vraždu svojho 4-mesačného synčeka Jacka odsedí doživotný trest. Rozhodol o tom súd, na ktorom bolo zohľadnené, že bábätko malo na mozgu ešte dva ďalšie úrazy, ktoré boli taktiež spôsobené trasením. Potvrdili to výsledky pitvy.  

Daniel McLaren (30)
Zobraziť galériu (3)
Daniel McLaren (30)  (Zdroj: FB/Thames Valley Police)

„Každý rodič vie, že s takým malým dieťaťom treba zaobchádzať s najvyššou opatrnosťou. Vy ste však spravil pravý opak. S Jackom ste triasol tak prudko, že jeho hlava lietala zo strany na stranu, čo malo pre jeho mozog fatálne následky,“ povedal sudca Andrew Nicol.

Ohavný čin Daniel spáchal, keď mu dieťa zverila do opatery jeho partnerka, ktorá 2. júna odišla na rodinný obed. Otec svojho plačúceho potomka v snahe utíšiť ho doslova utriasol k smrti.

Dieťa plače
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Následne zavolal na tiesňovú linku a operátorovi povedal, že jeho syn sa asi udusil svojou fľaškou. Na miesto okamžite vyrazili záchranári. Nemluvňa bolo po ich príchode bledé a z úst mu vytekala biela tekutina. V kritickom stave bolo prevezené do najbližšej nemocnice. Žiaľ, napriek veľkej snahe lekárov, o dva dni neskôr, 4. júna, zomrelo.

Ukázalo sa, že otec nedokázal Jacka utíšiť, a preto s ním začal prudko triasť, čo malo pre jeho drobné telíčko fatálne následky. „Jack mal pred sebou celý život,“ pokračoval sudca, ktorý Danielov čin označil za neospravedlniteľný. 


Čítajte aj: Budúcu mamičku (†22) vlákali susedia do domu: FOTO Dieťa jej zaživa vyrezali z brucha!


Dieťa pritom skončilo v rukách lekárov s príznakmi otrasu mozgu i v minulosti. Obaja rodičia boli upozornení, že s dieťaťom sa nemôže triasť.  

Zahraničné médiá pripomínajú, že Daniel bol v čase vraždy v podmienke. V trestnom registri mal 21 záznamov, pričom bol stíhaný aj za domáce násilie.     

Viac o téme: OtecDieťaVražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu