Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

VIDEO Polícia zverejnila zatknutie bachara: Za úplatky mal pašovať kokaín do košickej basy

Záber z policajnej akcie.
Záber z policajnej akcie. (Zdroj: Prezídium PZ Bratislava)

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil príslušníka Zboru väzenskej a justičnej stráže z prijímania úplatku a zneužitia právomoci verejného činiteľa. Jednému z obvinených chcel do basy pašovať kokaín.

Ako polícia informovala na svojej facebookovej stránke, obvinený 26-ročný bachar ponúkol odsúdenému v košickej väznici, že mu za poplatok 2 000 eur mesačne prepašuje kokaín a ďalšie zakázané veci. Ďalšia suma sa mala odvíjať od potrieb a požiadaviek odsúdeného.

Príslušník ZVJS obvinený z korupcie
S kontaktnou osobou svojho „klienta“ si dohodol stretnutie v Košiciach na parkovisku pred nákupným centrom, aby prevzal úplatok a osobne si prediskutovali ďalšie detaily. Stretnutie prebehlo podľa plánu a vo chvíli, keď si prevzal 7 000 eur v hotovosti ho zadržali policajti Národnej kriminálnej agentúry. V prípade dokázania viny mu za korupciu ako verejnému činiteľovi hrozí trest na päť až 12 rokov, za zneužitie právomoci od dvoch do piatich rokov. Stíhaný je na slobode.

Bachara prepustili

 "Na základe operatívnej spolupráce medzi Policajným zborom a Zborom väzenskej a justičnej stráže bol 28. septembra pre podozrenia zo spáchania trestných činov prijímania úplatku a zneužívania právomoci verejného činiteľa príslušníkmi Národnej kriminálnej agentúry - Národnej protikorupčnej jednotky expozitúry Stred zadržaný 26-ročný príslušník ZVJS služobne zaradený v ústave Košice od júna 2017. Pretože svojím konaní porušil služobnú prísahu a služobnú povinnosť zvlášť hrubým spôsobom a jeho ponechanie v služobnom pomere by bolo na ujmu dôležitých záujmov štátnej služby, bol od 1. októbra personálnym rozkazom riaditeľa ústavu prepustený zo služobného pomeru," objasnil v utorok riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa ZVJS Adrián Baláž.

Keďže v danom prípade ide o individuálne zlyhanie, a to v základných zásadách kontaktu s väznenými osobami, o ktorých je každý príslušník ZVJS dôkladne oboznámený aj v rámci odborného vzdelávania, nie je potrebné prijímať v tejto oblasti žiadne systémové opatrenia. Povedal ďalej Baláž.

Viac o téme: KokaínúplatokNAKAZbor väzenskej a justičnej stráže
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu