Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Smrť krásnej blondínky (†19): FOTO Priateľ ju vzal do známej reštaurácie, o pár hodín upadla do kómy

Alice Brooksová († 19) Zobraziť galériu (5)
Alice Brooksová († 19) (Zdroj: FB/Alice Elizabeth Brooks)

UXBRIDGE - Romantická večera mladých zaľúbencov v ázijskej reštaurácii Wagamama, ktorí oslavovali 10 mesiacov vzťahu, skončila tragédiou. Alice mala prudkú alergiu na orechy, s čím oboznámila aj personál prevádzky. Žiaľ, o pár hodín upadla do kómy, z ktorej sa už neprebrala.

Alice Brooksová († 19) z Veľkej Británie mala odmalička silnú alergiu na orechy. Párik sa vybral do známej reštaurácie s ázijskou kuchyňou, aby oslávili 10 mesiacov svojej lásky. 

Alice Brooksová († 19) a jej priateľ Michael Jefferies
Zobraziť galériu (5)
Alice Brooksová († 19) a jej priateľ Michael Jefferies  (Zdroj: FB/Alice Elizabeth Brooks)

Tínedžerka sa čašníčky i manažéra prevádzky opýtala, či jedlo, ktoré si vybrala, neobsahuje stopy orechov. Zamestnanci reštaurácie Wagamama v meste Uxbridge v štáte Massachusetts ju uistili, že je všetko v poriadku a nemusí sa ničoho obávať.

Alice sa teda dosýta najedla a následne sa s priateľom vybrala na nákupy do obchodného domu. „Keď sme vyšli na štvrté poschodie parkoviska nákupného centra, sťažovala sa mi, že sa necíti dobre,“ spomína Michael, ktorý okamžite zavolal sanitku, pretože jeho polovičke zmodreli pery a ťažko sa jej dýchalo.

Alice Brooksová († 19)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Alice Elizabeth Brooks)

Kým na miesto dorazili záchranári, dievčina stratila vedomie. Alice bola vo vážnom stave prevezená do najbližšej nemocnice, kde ju lekári napojili na umelú pľúcnu ventiláciu. Ako píše britský denník, podľa doktorov utrpela zástavu srdca v dôsledku ktorej sa jej poškodil mozog. Upadla do kómy. O štyri dni neskôr dali rodičia 19-ročnej Alice súhlas, aby ich dcéru odpojili od prístrojov.


Odporúčame aj: Otec zavraždil vlastnú dcéru (†8): FOTO Motívom mohla byť nová milenka jej matky!


Detektív John Hine potvrdil, že zosnulá Alice sa naozaj pýtala čašníčky i manažéra prevádzky, či jej jedlo neobsahuje stopy orechov. „Z reštaurácie som získal videozáznam z bezpečnostnej kamery. Rozprával som sa s manažérom prevádzky, čašníčkou, a tiež so šéfkuchárom. Potvrdili, že dvojica prišila a žiadala jedlá bez orechov. Uviedli, že slečna Brooksová hovorila o alergii na orechy a na prípravu jedla vraj dohliadol manažér,“ objasnil Hine.

Alice Brooksová († 19)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: FB/Alice Elizabeth Brooks)

Lekári nevylučujú, že Alice mohla dostať aj anafylaktický šok, astmatický záchvat alebo bronchospazmus, čo je kŕč svaloviny priedušiek.

Viac o téme: SmrťJedloAlergia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu