Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kým matka sedela na pohovore, jej syn (†5) umieral v autosedačke: Ďalšia obeť tohto leta

Olesya Yeletsková (35) nechala svojho syna dve hodiny v aute.
Olesya Yeletsková (35) nechala svojho syna dve hodiny v aute. (Zdroj: FB/Mash/Мэш)

STUPINO - Svetom otriasla ďalšia tragédia, kedy prišlo o život dieťa zamknuté v aute. Tentoraz ide o prípad z ruského mestečka Stupino, ktoré sa nachádza neďaleko Moskvy. Matka 5-ročného chlapčeka išla na pracovný pohovor. Svojho syna nechala čakať v autosedačke dve hodiny. Po príchode sa nervovo zrútila. Chlapček už nejavil známky života.

Olesya Yeletsková (35), matka 5-ročného Olega Guseva, sa uchádzala o miesto v továrni v mestečku Stupino, ktoré sa nachádza južne od Moskvy. Po príchode na pohovor, nechala svojho synčeka v zamknutom aute. Ako informujú zahraničné médiá, Oleg († 5), ktorý v zamknutom vozidle so zavretými oknami strávil dve hodiny, bol navyše pripútaný v autosedačke. Vonkajšia teplota dosahovala 24 stupňov Celzia.

Jeho matka ho tam nechala, pretože bola na pracovnom pohovore. Keď sa žena vrátila, bola hospitalizovaná v tamojšej nemocnici po nervovom zrútení. „Keď som prišiel do práce, na parkovisku som videl políciu a uplakanú ženu. Uchádzala sa o zamestnanie v našej spoločnosti a svojho syna nechala dve hodiny v zamknutom aute. Nebol nikto, kto by ho zachránil. Žena vyzerala normálne. Zrejme len nemyslela dopredu,“ povedal pre britský denník svedok incidentu.   

Rodičia Olesya Yeletsková (35) a Alexey Gusev (31) s ich synom Olegom Gusevom († 5).
Zobraziť galériu (1)
Rodičia Olesya Yeletsková (35) a Alexey Gusev (31) s ich synom Olegom Gusevom († 5).  (Zdroj: FB/Mash/Мэш)


Čítajte aj: Otrasný prípad matky dvoch detí: FOTO Materským mliekom zabila svoje iba 11-týždňové bábätko


Moskovská polícia rieši prípad ako smrť z nedbanlivosti. Ak bude Olesya odsúdená, hrozí jej trest odňatia slobody až na dva roky. Olesya Yeletsková (35) a Alexey Gusev (31) boli podľa opisu známych považovaní za dobrých rodičov.  

„Matka odišla na pracovný pohovor a svoje dieťa nechala vo vozidle. Keď sa za dve hodiny vrátila, dieťa už nevykazovalo žiadne známky života. Príčiny smrti a okolnosti incidentu sa vyšetrujú,“ informovala detská ombudsmanka Ksenia Mishonová z Moskvy.   

Viac o téme: RuskoAutoDieťaSmrť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu