Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tragická smrť v Chorvátsku! Mladý farár Marek (†38) z Trenčína zomrel hneď v prvý deň dovolenky

Kňaz Marek Martiška tragicky zahynul v Chorvátsku.	Zobraziť galériu (4)
Kňaz Marek Martiška tragicky zahynul v Chorvátsku. (Zdroj: FB/FarnostUjezd)

NEDAŠOV - Tragédia, pri ktorej zahynul rímskokatolícky kňaz Marek Martiška, sa stala v pondelok v Chorvátsku. Farár, ktorý pôsobí na fare v českom Nedašove, pochádza zo Slovenka.

Farár Marek Martiška tragicky zahynul na dovolenke v Chorvátsku hneď v prvý deň. Informovala o tom farnosť v Nedašove, kde kňaz pôsobil od roku 2015. Podľa našich informácií mal otec Martiška ísť na dovolenku so svojimi dvoma synovcami. Do Chorvátska dorazil v pondelok v noci. 

Poobede sa išiel okúpať a to sa mu stalo osudným. Kňaz mal totiž problémy s vysokým krvným tlakom. V destinácii bolo mnoho Slovákov a Čechov, ktorí ho z vody vytiahli a na brehu mu hneď poskytli prvú pomoc. Privolaní záchranári už však skonštatovali len smrť. Pre presné určenie príčiny úmrtia bola nariadená súdna pitva.

Informáciu o úmrtí nám potvrdil aj farár Miroslav Lysičan z obce Omšenie. "Otec Martiška bol veľmi obľúbený a úspešný kňaz. Jeho smrť nás všetkých zasiahla," povedal otec Lysičan pre Topky.

Kňaz Marek Martiška tragicky
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/FarnostUjezd)

Otec Martiška však pochádzal zo Slovenska, konkrétne z Trenčína. V rokoch 2005 až 2007 bol kaplánom na fare v Dudinciach. 

Do roku 2015 bol administrátorom v Hrádku u Vlašimi a od roku 2015 správcom farnosti v českom Nedašove, kde bol veľmi obľúbený. Zomrel v pondelok vo veku 38 rokov. 

Pohreb na Slovensku

Kňazovo telo dovezú už dnes o 13:00 hodine. V Nedašove je naplánovaná omša a cesta ku krížu, odkiaľ telo prevezú na Slovensko, kde bude mať otec Martiška pohreb, ktorý sa bude konať v sobotu  v obci Omšenie. 

Česká farnosť zabezpečila aj autobusy pre ľudí, ktorí sa budú chcieť s kňazom rozlúčiť. O tom, že kňaz bol vo svojej farnosti obľúbený, svedčí aj množstvo smútočných reakcií a zdieľaní statusu, prostredníctvom ktorého farnosť o tragickom úmrtí farára informovala.ň

Viac o téme: UtopenieKňazChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu