Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO V Bystranoch sa auto zrazilo s cyklistkou: Utrpela ťažké zranenia, vodič nafúkal

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: KR PZ KE )

BYSTRANY – Pri dopravnej nehode, ktorá sa stala v nedeľu (12.8.) krátko pred 20. hodinou v katastri obce Bystrany, okres Spišská Nová Ves, utrpela ťažké zranenia cyklistka. Košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová informovala, že podľa doterajších zistení 30-ročný muž z okresu Spišská Nová Ves viedol osobné motorové vozidlo s evidenčným číslom Veľkej Británie, pričom v úseku za železničným priecestím medzi obcami Bystrany a Spišské Vlachy predchádzal iné vozidlo na mieste, kde je to vodorovným dopravným značením zakázané.

"Pritom prešiel do protismeru, kde sa zrazil s protiidúcou 24-ročnou cyklistkou. Vodič s autom ďalej pokračoval v jazde, narazil do dopravného značenia a zastavil pod násypom železničných koľají," priblížila nehodu hovorkyňa s tým, že muža policajti podrobili dychovej skúške s výsledkom 0,07 miligramu alkoholu na liter vychovaného vzduchu, teda 0,15 promile. U cyklistky bol nariadený odber biologického materiálu. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpela mladá žena pri dopravnej nehode ťažké zranenia. 

FOTO V Bystranoch sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: KR PZ KE )

"Vec na mieste prevzal vyšetrovateľ Policajného zboru, ktorý v tejto súvislosti začal trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví. Presná príčina dopravnej nehody, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uzavrela Ivanová.

FOTO V Bystranoch sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: KR PZ KE )

Polícia v súčasnosti podľa hovorkyne rieši aj ďalší prípad nehody cyklistu. "V piatok (10.8.) vodič s osobným motorovým vozidlom na jednej z križovatiek ulíc v Michalovciach narazil do bicykla, na ktorom jazdila žena po ceste označenej ako hlavná. Cyklistka podľa predbežnej lekárskej správy utrpela pri dopravnej nehode ťažké zranenia," doplnila Ivanová s tým, že prítomnosť alkoholu u oboch účastníkov nehody zistená nebola.

Dopravná nehoda v Košiciach

Dopravná nehoda sa stala v sobotu krátko pred 16:00 hod na Popradskej ulici v Košiciach. Podľa doterajších zistení vodič motocykla pravdepodobne pre nedodržanie bezpečnej vzdialenosti narazil do vozidla idúce pred ním. Pri dopravnej nehode utrpela spolujazdkyňa sediaca na motocykli ťažké zranenia. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví.

FOTO V Bystranoch sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: KR PZ Košice)

FOTO V Bystranoch sa
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: KR PZ Košice)

Viac o téme: NehodaCyklistaBystrany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu