Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Nehoda na VIDEU: Motorkár (38) nevytočil zákrutu na Pezinskej Babe, ratoval ho vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PEZINSKÁ BABA – Na Facebooku polície sa v utorok objavilo video, ktoré zachytáva škaredý pád motorkára na ceste na Pezinskej Babe, ktorá sa nachádza v Bratislavskom kraji. Muži zákona ukážkou apelujú na vodičov, aby zhodnotili, či im riziko ohrozenia svojho a iných životov stojí za rýchlu jazdu.

Polícia na svojom Facebooku zverejnila v utorok 17. júla autentické video z nehody motorkára na Pezinskej Babe. Uviedla, že išlo o rakúskeho vodiča, ktorý v dôsledku rýchlej jazdy spadol.

Jozef Minár z Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR pre Topky povedal, že nehoda sa stala 14. júla a bola hlásená o 11:31. Motorkár vo veku 38 rokov údajne dostal šmyk a vyletel do zvodidiel. „Okamžite bola vyslaná na miesto ambulancia záchrannej zdravotnej služby,“ informoval Minár s tým, že muž bol pri vedomí a dokázal komunikovať s posádkou.

„Lekár záchrannej služby pacienta vyšetril, ošetril a zaistil vitálne funkcie, vzhľadom na to, že išlo o závažné poranenia viacerých častí tela, privolal si na šetrný a rýchly transport prostredníctvom operačného strediska záchrannej zdravotnej služby záchranársky vrtuľník,“ priblížil Minár. Vrtuľníková záchranná služba následne previezla pacienta do bratislavskej Univerzitnej nemocnice.

Polícia na záver zdôraznila, že hoci tento úsek pravidelne monitoruje, muži zákona tam nemôžu byť neustále. „Je na vodičoch, aby zhodnotili, či im riziko ohrozenia svojho a iných životov stojí za rýchlu jazdu,“ dodala polícia.


Prečítajte si aj: Dráma na kúpalisku vo Vyhniach: FOTO Sestry (5, 7) vošli do vody, staršia bojuje o život 


Viac o téme: NehodaMotorkárZáchrana
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu