Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Postrach Považia mal ísť pred súd: Útok na vyšetrovateľa, boss Maslák dostal zvláštnu otázku

Miroslav Maslák Zobraziť galériu (3)
Miroslav Maslák (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Hlavné pojednávanie s Miroslavom Maslákom, považovaným v minulosti za silného muža slovenského podsvetia, bolo v utorok na Okresnom súde Bratislava I odročené. Dôvodom bola neprítomnosť obhajcu obžalovaného, ktorý absenciu zdôvodnil čerpaním dovolenky. Ďalší termín stanovil sudca na 4. septembra. Maslák je obžalovaný pre útok na vyšetrovateľa Policajného zboru.

Pojednávanie malo pokračovať po roku a pol. List o ospravedlnení obhajcu bol okresnému súdu doručený ešte 12. júla, sudca sa s nim oboznámil včera. Obžalovaného priviezla na pojednávanie eskorta z Banskej Bystrice, kde si odpykáva trest odňatia slobody. Otázku, či si chcel len urobiť výlet, označil Maslák. za absurdnú.

Pojednávanie s Miroslavom M. sa odročilo na september
Na základe rozhodnutia súdu v českom Zlíne si Miroslav Maslák v minulosti odpykával časť desaťročného trestu odňatia slobody za vydieranie podnikateľov. Na Slovensku, okrem v utorok prerokovávaného útoku na verejného činiteľa, čelil stíhaniam aj pre ďalšie trestné činy na súdoch v Trenčíne a Považskej Bystrici.

Miroslav M.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Okresný súd sa mal v utorok venovať prípadu, ktorý sa stal v roku 2009 v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Bratislave. Podľa obžaloby mal vtedy Miroslav Maslák udrieť päsťou do hlavy policajného vyšetrovateľa. Obžalovaný svoju vinu popiera. V súčasnosti je už vo väzení na Slovensku, české orgány ho totiž vydali do SR.

Miroslav M.
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

Viac o téme: PodsvetieVäzbaSúd Miroslav M.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu