Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Proces s vplyvným mužom podsvetia z Považia Maslákom odročili: Zaútočil na verejného činiteľa

Miroslav Maslák
Miroslav Maslák (Zdroj: FOTO TASR - Andrej Galica)

BRATISLAVA - Trojčlenný senát Okresného súdu (OS) Bratislava 1 v stredu odročil hlavné pojednávanie s údajne vplyvným mužom podsvetia na Považí Miroslavom Maslákom v prípade útoku na verejného činiteľa na koniec novembra.

OS musel proces odročiť, keďže od všetkých účastníkov nemal vykázané doručenie predvolania. Obžalovaný však zároveň nesúhlasil s novozložením senátu, keď doterajší zákonný sudca Stanislav Dutko je už dávnejšie na dôchodku a vec bola pridelená novej sudkyni -predsedníčke senátu.

"Som dlhodobo médiami spájaný s organizovaným zločinom, čo som nikdy nebol. Žiadam, aby bola vylúčená verejnosť, podal som dve žaloby na médiá, v ktorých konkrétne rozvádzam dôvody," povedal Miroslav Maslák s tým, že ho médiá "prepierajú". Na ktoré médiá podal žalobu, neuviedol. Sudkyňa o jeho žiadosti na vylúčenie verejnosti v stredu nerozhodla. Miroslava Masláka na proces eskortovali kukláči - príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS).  

Prípad útoku na verejného činiteľa sa stal v roku 2009 v Ústave na výkon väzby a trestu odňatia slobody v Bratislave. Podľa obžaloby mal vtedy Miroslav Maslák udrieť päsťou do hlavy policajného vyšetrovateľa vo väzení v Bratislave.

Miroslav Maslák čelí minimálne jednému ďalšiemu procesu na Okresnom súde v Trenčíne, kde spoluobžalovaných, dvojicu členov považskobystrickej organizovanej skupiny Vladimíra H. a Tomáša Ď. odsúdil tento súd v novembri 2018 na desaťročné nepodmienečné tresty odňatia slobody. Miroslava Masláka vylúčili ešte predtým na samostatné konanie.

Na základe rozhodnutia súdu v českom Zlíne si Miroslav Maslák v minulosti odpykával časť desaťročného trestu odňatia slobody za vydieranie podnikateľov. Potom ho české orgány vydali do SR.

Viac o téme: OdročenieVerejný činiteľSúd Miroslav Maslák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu