Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Škandál v Košiciach: Detská lekárka bola v práci opitá, ordinovala 30 rokov!

Detská pediatrička Beáta F. z Ambulancie Lienka ordinovala opitá.  Zobraziť galériu (4)
Detská pediatrička Beáta F. z Ambulancie Lienka ordinovala opitá. (Zdroj: FB/Ambulancia Lienka)

KOŠICE – Po tom, čo košická polícia prijala z linky 158 oznámenie o podozrení, že v tamojšej ambulantnej pohotovostnej službe ordinuje lekárka Beáta F. v podnapitom stave, muži zákona išli situáciu preveriť. Po príchode na miesto podrobili doktorku dychovej skúške na alkohol. Žiaľ, najhoršie sa potvrdilo. Polícia prípad realizovala v super rýchlom konaní a 55-ročná detská pediatrička bola v stredu 11. júla obvinená. Podľa našich informácií lekárka ordinovala v priestoroch Ambulancia Lienka.

Košická policajná hliadka bola v pondelok 9. júla vo večerných hodinách vyslaná do jednej z pohotovostných služieb v Košiciach. Stalo sa tak po tom, čo polícia prijala oznámenie o podozrení, že ordinujúca lekárka Beáta F. je pod vplyvom alkoholu. Polícii to údajne oznámil jeden z prítomných v ambulancii. Podľa našich informácií ide o detskú pediatričku Beátu F.z Ambulancie Lienka v Ťahanovciach.

Lekárka Beáta F. (55)
Zobraziť galériu (4)
Lekárka Beáta F. (55)  (Zdroj: FB/Ambulancia Lienka)

Košická lekárka nafúkala viac ako dve promile

„Policajná hliadka bola vyslaná na miesto preveriť oznámenie. To sa dychovou skúškou potvrdilo, pričom službukonajúca lekárka mala v čase služby v dychu 2,04 promile,“ informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová s tým, že policajti lekárku na mieste riadne poučili, ako podozrivú zo spáchania trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky ju zadržali a následne eskortovali na policajné oddelenie.

Ambulancia Lienka
Zobraziť galériu (4)
Ambulancia Lienka  (Zdroj: FB/Ambulancia Lienka)

Lekárke hrozí test odňatia slobody na jeden rok

Lekárka bola spočiatku v cele policajného zaistenia. „Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, vykonáva procesné úkony a zabezpečuje dôkazy potrebné na vznesenie obvinenia podozrivej osobe,“ uviedla Mésarová ešte v pondelok. 

Dnes však doplnila, že polícia prípad realizovala v takzvanom super rýchlom konaní a spis s návrhom na podanie obžaloby predložila prokurátorovi. „Za tento skutok hrozí obvinenej osobe trest odňatia slobody až na jeden rok,“ informovala Mésarová s tým, že 55-ročná Košičanka vykonávala svoje zamestnanie v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si privodila vplyvom návykovej látky, pri ktorom by mohla ohroziť život alebo zdravie ľudí.

Ambulancia Lienka
Zobraziť galériu (4)
Ambulancia Lienka  (Zdroj: FB/Ambulancia Lienka)

Ako informoval portál Korzar.sk, Beáta F. má takmer tridsaťročnú prax, dve atestácie z pediatrie a rodičia malých detí si jej prácu pochvaľovali. Lekárke Okresný súd Košice I uložil trest odňatia slobody v trvaní 3 mesiacov, ktorý podmienečne odložil na skúšobnú dobu 18 mesiacov. Súdny proces trval cca 20 minút. Obvinená následne rýchlou chôdzou opustila budovu súdu, sadla si na lavičku a v pokoji čakala na autobus. 


Prečítajte si aj: Hrôza na rybačke: FOTO Peter prišiel o kus stehna, v noci ho napadla medvedica, prehovoril o útoku

Viac o téme: KošiceAlkoholLekár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu