Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Surový útok na Slováka: Čechov sa opýtal, kde sa dá zabaviť, útočníka vyprovokovala slovenčina

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRNO – Česká polícia informovala o fyzickom útoku na Slováka, ku ktorému došlo v piatok pred polnocou v uliciach Brna. Muž bol napadnutý po tom, čo sa dvojici Čechov opýtal, kde sa dá v Brne zabaviť. Útočník strážnikom svoje správanie odôvodnil tým, že ho rozčúlilo, že jeho otázke v slovenčine nerozumel.

„Chalani, kde sa tu dá zabaviť?“ opýtal sa Slovák miestnych obyvateľov v piatok pred polnocou. Žiaľ, odpovede sa nedočkal, namiesto toho bol prevezený do brnenskej Úrazovej nemocnice so zakrvavenou tvárou.   

Namiesto rady dostal ranu päsťou 

„Mal tržnú ranu pod okom. Uviedol, že bol napadnutý po tom, čo položil dvojici mužov otázku, kde sa dá v Brne dobre zabaviť. Namiesto konkrétnych rád, dostal od jedného z nich ranu päsťou,“ povedal hovorca brnenských strážnikov Pavel Šoba.

Muž v Brne fyzicky
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Polícia vylúčila spáchanie trestného činu 

Agresora v priebehu krátkej chvíle na inkriminovanom mieste zadržali strážnici, ktorým sa k útoku priznal. „Priznal sa, že cudzinca skutočne napadol. Svoj útok vysvetlil tým, že ho nahnevalo, že otázke v slovenčine nerozumel,“ dodal Šoba. Na miesto dorazila aj polícia, ktorá ale vylúčila spáchanie trestného činu.

Incident sa stal v piatok 29. júna pred polnocou na Benešovej ulici v Brne. Zakrvavený Slovák bol po útoku prevezený do tamojšej Úrazovej nemocnice. Útočníka čaká vysvetľovanie svojho chovania pred správnym orgánom.

Viac o téme: BrnoSlovákÚtokNapadnutie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu