Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šokujúci prípad z Pezinka: Dvadsiatim tínedžerom vyplachovali žalúdok, v hre je nová droga

Pred Domom kultúry v Pezinku dvadsať tínedžerov vo veku od 17 do 18 rokov páchalo výtržníctvo Zobraziť galériu (4)
Pred Domom kultúry v Pezinku dvadsať tínedžerov vo veku od 17 do 18 rokov páchalo výtržníctvo (Zdroj: YouTube/martian)

PEZINOK – Pred Domom kultúry v Pezinku sa 5. marca krátko pred polnocou zhromaždila skupinka približne dvadsiatich tínedžerov, ktorí pod vplyvom alkoholu a pravdepodobne aj novej omamnej látky páchali výtržnosti. Piati z nich upadli do bezvedomia a boli urgentne prevezení do bratislavskej nemocnice.

Hliadka mestských policajtov v okrese Pezinok prijala v pondelňajších nočných hodinách okolo 23:20 hlásenie, v ktorom im bolo povedané, že pred Domom kultúry sa nachádza veľká skupina mladých ľudí, ktorí páchajú výtržnosti a svojím správaním ohrozujú majetok mesta. Išlo o približne dvadsať mladých ľudí vo veku od 17 do 18 rokov. Priemyselné kamery pred Domom kultúry zachytili, ako následne pod vplyvom alkoholu či drog niektorí z nich skolabovali. O prípade informovala Tv JOJ.

Zábery z priemyselnej kamery pred Domom kultúry v Pezinku
Zobraziť galériu (4)
Zábery z priemyselnej kamery pred Domom kultúry v Pezinku  (Zdroj: YouTube/martian)

„Jedna osoba ležala v kríkoch, ďalšia sa nachádzala na zemi a ďalšia oproti cez cestu pri múre a ďalšia takisto opretá pri múre,“ potvrdil Lukáš Arvay, mestský policajt. Piati mladiství upadli do bezvedomia a záchranári ich akútne previezli na bratislavské Kramáre. Polícia podotkla, že aj napriek tomu, že tam bolo veľa ľudí, ani jeden nekontaktoval bezpečnostné zložky. 

Pred Domom kultúry v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/martian)

Nočná mora každého šoféra: VIDEO Kamión v protismere, vodič zoči-voči hrobárovi

„Hliadka mestskej polície po konzultácii so stálym telefonickým spojením s operačným strediskom rýchlej záchrannej pomoci tieto osoby udržiavala pri vedomí,“ popísal Ľudovít Farbula, náčelník mestskej polície. Na mieste incidentu okrem prvotných záchranárov zasahovali ďalšie štyri sanitky.

Pravdepodobne tínedžeri nekonzumovali len alkohol. „Mohlo sa jednať o návykovú látku GHB, ktorá je na báze kodeínu a spôsobuje postupnú stratu vedomia s pokračujúcimi zhoršujúcimi následkami. Jedná sa o nový typ drogy, ktorá sa šíri medzi mladými ľuďmi,“ informoval o prípade Farbula.  

Hovorkyňa Policajného zboru v Bratislave ozrejmila, že prípad je momentálne v štádiu preverovania. „Bližšie okolnosti tejto udalosti, ako aj to, pod vplyvom akej omamnej, alebo psychotropnej látky boli tieto osoby, je momentálne v štádiu preverovania,“ uviedla Veronika Slamková.

Pred Domom kultúry v
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: YouTube/martian)

Bratislavská Detská fakultná nemocnica uviedla, že traja mladiství boli ošetrení ambulantne a dvaja sú hospitalizovaní a stabilizovaní.

Viac o téme: AlkoholPezinokDrogyVýtržníctvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu