Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Polícia objasnila sériu krádeží v Lučenci: Zatknutí traja muži, škoda za tisíce eur

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

LUČENEC – Polícia v Lučenci objasnila sériu krádeží vlámaním do pivníc a bytov z konca minulého roka, pri ktorých vznikla celková škoda odhadnutá na viac ako 12.000 eur. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Márie Faltániovej k vlámaniam došlo v období od 27. novembra do 21. decembra na viacerých uliciach v Lučenci.

"Kriminalisti vypátrali podozrivé osoby a v pondelok 22. januára ich zadržali. Ide o 26-ročného Stanislava a 29-ročného Viktora z Lučenca. Vyšetrovateľ ich obvinil z pokračujúceho zločinu krádeže a prečinu porušovania domovej slobody v spolupáchateľstve," priblížila Faltániová.

Obvinení sa podľa jej slov v uvedenom období údajne vlámali do 79 pivníc a dvoch bytov na Novohradskej ulici, Pivničnom rade, Námestí republiky a Ulici L. Svobodu. "Po vykonaní procesných úkonov ich vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. V minulosti boli obidvaja už viackrát súdne trestaní," dodala hovorkyňa s tým, že za uvedené skutky hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Viac o téme: VlámaniaLučenec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu