Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Nové fakty vraždy v Česku: Sestru im znásilnil, rodičov zavraždil, deti svedkami masakru

Manželia zomreli rukou vraha v chate v záhradkárskej kolónii. Zobraziť galériu (7)
Manželia zomreli rukou vraha v chate v záhradkárskej kolónii. (Zdroj: Foto: FB, Tv nova.cz)

ÚSTÍ NAD LABEM - Správa o brutálnej trojnásobnej vražde otriasa celým Českom. V záhradkárskej oblasti zomreli násilnou smrťou manželia, tretiu obeť našli pred domom. Na povrch vyplávali šokujúce detaily hrôzy.

Policajti vyšetrujú od pondelkového rána vraždu v chatovej oblasti pri Střížoviciach na Ústecku. Vedúci odboru všeobecnej kriminality krajskej polície Martin Charvát potvrdil, že na mieste činu boli traja mŕtvi.

Detaily otrasného činu

Podľa českých médií kriminalisti pracujú s verziou, že išlo o dvojnásobnú vraždu a samovraždu. Páchateľ sa zastrelil po tom, čo zabil manželský pár. Ako opisuje český denník Blesk.cz, k hrozivému činu došlo pravdepodobne tak, že vrah vošiel do chaty a manželov Aleša S. († 63) a Máriu S. († 45) zviazal.

Nové fakty vraždy v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: FB, Tv nova.cz)

S rodičmi boli v domčeku aj ich tri deti vo veku 9, 16 a 20 rokov. Neplnoletú dcéru manželov mal páchateľ znásilniť. Rodičov potom zavraždil a pred domom spáchal samovraždu. Hororové okamihy tri deti prežili, po desivom zážitku skončili v rukách odborníkov v nemocnici. Podľa českých médií mali všetci zomrieť po zásahu zo zbrane. Polícia pracuje s verziou, že obete svojho vraha poznali, dokonca že išlo o niekoho z rodiny a do domu ho vpustili.  

Vrah zastrelil aj rodinného psa

Polícia celý pondelok strážila záhradkársku kolóniu a zbierala dôkazy. Poobede z miesta pohrebný voz odviezol bezvládne telé. Pracovníci pohrebnej služby naložili aj zastreleného psa rodiny. Údajne ho previezli na pitvu kvôli balistike.

Nové fakty vraždy v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: FB, Tv nova.cz)

Popoludní prišli na miesto do záhradkárskej kolónie aj dvaja starší ľudia. Malo ísť o rodičov jednej z obetí. Po tom, čo sa žena dozvedela zdrvujúcu správu, zrútila sa do náručia manžela.  

Polícia k prípadu

Polícia odmieta bližšie informácie s ohľadom na vyšetrovanie potvrdiť. "Bližšie informácie nebudeme v tejto chvíli oznamovať. Zisťujeme okolnosti a motív činu," doplnila krajská policajná hovorkyňa Veronika Hyšplerová. Mŕtvych v pondelok odviezla pohrebná služba, kriminalisti stále pracovali v okolí, postupne vypočúvali ďalší záhradkárov z osady a svedkov.

Nové fakty vraždy v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: FB, Tv nova.cz)

Osada Český Újezd ​​spadá pod Český záhradkársky zväz. Tajomníčka osady Dagmar Rokosová povedala, že je v nej okolo stovka záhrad. Väčšina záhradkárov ich využíva na rekreáciu. "Trvalo obývané sú asi len štyri chaty," doplnila Rokosová. Ďalšie informácie poskytnúť nechcela. "Kontaktovala ma polícia, nič ďalšie hovoriť nebudem," doplnila. V Ústeckom kraji ide tento rok o prvý prípad vraždy.

Nové fakty vraždy v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto TV Nova)

Nové fakty vraždy v
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Foto: Reprofoto TV Nova)

Viac o téme: VraždaManželia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu