Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Manželka známeho hokejistu prehovorila o dráme v lietadle: Zásah protiteroristického komanda

Na palube lietadla bola aj manželka hokejového reprezentanta Michala Sersena Zobraziť galériu (5)
Na palube lietadla bola aj manželka hokejového reprezentanta Michala Sersena (Zdroj: Foto: FB/Zuzana Sersen)

BRATISLAVA/LONDÝN - Poriadna dráma sa odohrala uplynulý týždeň vo štvrtok večer na palube lietadla spoločnosti Ryanair. Ako sme už informovali, Slovák sa tam vyhrážal bombou. Cestujúcich, ale aj posádku hrozbou o výbuchu poriadne vystrašil. Na palube bola v tom čase aj manželka hokejového reprezentanta Michala Sersena Zuzana.


Dráma na palube lietadla z Bratislavy: Muž sa vyhrážal bombou, Slováci sa lúčili s rodinami


Vskutku nepríjemné chvíle zažili cestujúci v lietadle. "Zrazu sa postavil a zopakoval to viackrát. Posadili ho a upokojili. Prileteli sme do Stanstedu, nič nám nepovedali. Žiadne informácie. Dve hodiny nás nechali sedieť v lietadle," opísala pre televíziu Joj Zuzana Sersen, ktorá bola na palube lietadla, a dodala: "Najskôr povyberali batožinu von a po hodine a pol prišla protiteroristická jednotka a zobrali ho von. Aj s chalanom, čo sedel vedľa neho."  

Manželka známeho hokejistu prehovorila
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Ako ďalej opísala, cestujúci nemohli ísť ani na záchod, museli sedieť. "On asi 20 minút pred pristávaním zakričal, že tu je bomba. My sme to najprv brali skôr ako srandu, ale až potom, ako nás nepúšťali von, sme si uvedomili, že sa asi niečo deje," doplnila Zuzana s tým, že išlo o Slováka, údajne z Martina. Podľa jej slov všetci v lietadle pokojne sedeli, lebo nikto nevedel, čo sa bude diať. Následne prišla protiteroristická jednotka a Slováka vyviedla z lietadla. Smolu mal aj mladý Slovák, ktorý sedel vedľa neho, jednotka ho zobrala so sebou. Povedal totiž, že bombu v počítači nemá vlastne on, ale muž sediaci vedľa neho.

Manželka známeho hokejistu prehovorila
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Slováka zatkli v Londýne

Riaditeľ oddelenia komunikácie Ryanair Robin Kelly pre dalito.sk uviedol, že posádka letu z Bratislavy na Londýn-Stansted (odlet 30. novembra o 18.00) požiadala o asistenciu polície po tom, čo pri pristávaní na letisko Stansted bol ohlásený falošný bezpečnostný poplach. V rámci opatrení sa lietadlo posunulo na odľahlé miesto, kde polícia vykonala bezpečnostnú prehliadku a zadržala a odviedla dve osoby. Potom lietadlo uviedli naspäť do plnej prevádzky. 

Manželka známeho hokejistu prehovorila
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Foto: reprofoto Tv Joj)

Britská polícia zastupiteľskému úradu Slovenskej republiky v Londýne potvrdila, že vo štvrtok bol zatknutý o 21.05 h na londýnskom letisku Stansted slovenský občan z dôvodu ohrozovania bezpečnosti – vyhrážania sa bombovým útokom. Informoval o tom Igor Skoček, riaditeľ tlačového odboru slovenského ministerstva zahraničných vecí. Dodal, že muž sa v súčasnosti nachádza vo väzbe a o konzulárnu pomoc v danom prípade nepožiadal naše veľvyslanectvo v Londýne. Ako prvý o incidente informoval portál dalito.sk, vo štvrtok večer priniesol informáciu, že v lietadle smerujúcom z Bratislavy do Londýna je bomba. 

 

Viac o téme: LietadloBombaSlovák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu