Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dráma na palube lietadla z Bratislavy: Muž sa vyhrážal bombou, Slováci sa lúčili s rodinami

Protiteroristická jednotka v akcii.
Protiteroristická jednotka v akcii. (Zdroj: YouTube/DALITO THEY MADE IT!)

BRATISLAVA/LONDÝN - Na palube lietadla nízkonákladových aerolínií Ryanair, ktorou cestovali vo štvrtok večer z Bratislavy na londýnsky Stansted aj Slováci, došlo k dramatickej udalosti. Krátko pred pristátím sa jeden z pasažierov začal vyhrážať bombou a tým, že všetko vyhodí do vzduchu. Po tom, čo stroj pristál na letisku, nasledovalo niekoľkohodinové čakanie plné strachu, kým muža vyviedla protiteroristická jednotka.

Dráma v Londýne: FOTO Bombový poplach na palube Ryanairu, zasiahnuť muselo kráľovské letectvo

"Asi 30 minút pred pristátím sa zrazu jeden z pasažierov postavil a začal sa na celé lietadlo vyhrážať, že má v počítači bombu a že lietadlo vyletí do vzduchu. Bolo to strašné. Už na letisku nám prišiel zvláštny, taký podivín. Už pred nastúpením do lietadla sa správal agresívne," opísal nepríjemné chvíle pre portál dalito.sk jeden zo Slovákov.

Podľa neho sa muža v lietadle najprv snažil upokojiť personál, ale nepomohlo to. "Keď sme pristáli na letisku Stansted, asi dve hodiny sa nedialo vôbec nič. Len sme stáli na pristávacej dráhe a sledovali z okien prípravy britskej protiteroristickej jednotky. Kontrolou najprv prešla celá batožina v trupe lietadla, až potom do lietadla vošla protiteroristická jednotka. Celé to trvalo takmer tri hodiny, kým spacifikovali cestujúceho, ktorý sa vyhrážal bombou," vysvetlil Bratislavčan, ktorý si neželal byť menovaný.

Smolu mal aj mladý Slovák, ktorý sedel vedľa neho, lebo ho jednotka zobrala rovno so sebou. Cudzinec totiž povedal, že bombu v počítači nemá vlastne on, ale muž sediaci vedľa neho. "Pokiaľ viem, Slováka už prepustili. Bolo to strašné, všetci sme volali domov a lúčili sa s rodinami,“ dodal na záver muž, ktorý by si niečo takéto už určite nikdy nechcel zopakovať.

Riaditeľ oddelenia komunikácie Ryanair Robin Kelly pre dalito.sk uviedol, že posádka letu z Bratislavy na Londýn-Stansted (odlet 30. novembra o 18.00) požiadala o asistenciu polície po tom, čo pri pristávaní na letisko Stansted bol ohlásený falošný bezpečnostný poplach. V rámci opatrení sa lietadlo posunulo na odľahlé miesto, kde polícia vykonala bezpečnostnú prehliadku a zadržala a odviedla dve osoby. Potom lietadlo uviedli naspäť do plnej prevádzky.

Viac o téme: LietadloBombaHrozbaRyainair
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu