Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

PRÁVE TERAZ Sťažnosť exministra Ruska už predložili odvolaciemu súdu

Zadržaný Pavol Rusko
Zadržaný Pavol Rusko (Zdroj: Foto: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Sťažnosť exministra Pavla Ruska proti vzatiu do väzby dnes predložili na odvolací súd. Ako ďalej informoval hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak, Krajský súd v Bratislave má na rozhodnutie na neverejnom zasadnutí zákonnú lehotu piatich pracovných dní.

"Senát po oboznámení sa so spisovým materiálom vytýči termín neverejného zasadnutia," dodal. Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava II na neverejnom zasadnutí 26. októbra vzal exministra hospodárstva a podnikateľa Pavla R. do väzby. Dôvodom je obava, že by obvinený mohol ovplyvňovať svedkov. Pavol R. podal proti rozhodnutiu sťažnosť.

Polícia bývalého ministra hospodárstva a podnikateľa Pavla R. zadržala v pondelok 23. októbra v súvislosti s obvinením z objednávky vraždy. Vyšetrovatelia v tomto prípade už vypočuli spoluobvinených v tejto kauze, konkrétne Mikuláša Č., Miloša K. aj Róberta L..

Všetci traja spoluobvinení v tomto prípade sú buď vo výkone trestu, alebo väzby, pričom sú spájaní s pôsobením v zločineckých skupinách. Pred vyšetrovateľom v tomto prípade vypovedali tiež napríklad bývalá manželka Pavla R. Viera, asistentka expremiéra Mečiara Anna Nagyová, Ján Kán, Marián Kočner, šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik a ďalšie osoby.

Bývalý šéf TV Markíza Pavol R. je podozrivý z toho, že si v roku 1997 v podsvetí objednal vraždu svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Volzovej. Prípad rieši Národná kriminálna agentúra, podľa medializovaných informácií boli podnetom informácie od Mikuláša Č., ktorý si odpykáva doživotný trest. Pavol R. obvinenia odmieta.

Viac o téme: Pavol Rusko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu